Phil Spencer, Blizzard'ın Klasik RTS'lerini Diriltmesini Umuyor

Spencer, Blizzard'la eski kataloğu konuşmak için gün sayıyormuş

Phil Spencer, Wired'a verdiği röportajda Activision Blizzard ile ilgili kendisini terleten sorularla karşılaştı. Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması tamamlandığında bilimkurgu strateji efsanesi StarCraft'ı diriltmek isteyip istemeyeceği sorusuna şu cevabı verdi Spencer:

"Öncelikle şunu söylemem lazım, Blizzard veya Activision veya King'de ne olacağına dair karar verme yetkim yok. Yani bu konuda sadece konuşabilir, fırsatlar hakkında düşüncelerimi söyleyebilirim ama kesinlikle haklısın. Sadece StarCraft değil, Blizzard'ın RTX oyunları mirasını düşündüğümüzde WarCraft'ı da katmak lazım. Bugün için kesin bir planım yok çünkü oturup da şu an için bu ekiplerle çalışma imkanım bulunmuyor.

Ama StarCraft oyun tarihinde yeni ufuklar açmıştı değil mi? Espor yönünden, konsollarda RTS yönünden, RTS oyunlarında hikaye anlatımı yönünden.

Bu yüzden Activision ve Blizzard ve King ekipleriyle oturup eski kataloglarını ve ne gibi fırsatlara sahip olduğumuzu konuşmak için çok heyecanlıyım.

Kısacası bu soruyu bu şekilde geçiştireceğim, bu şu an aktif olarak üzerinde çalışabileceğim bir şey değil. Ama bu serilerle neler yapabileceğimizi düşünmek bile, bu oyunlara saatlerini gömmüş olan beni çok heyecanlandırıyor."

Microsoft'un bu satın alımından sonra Blizzard eski oyunlarına şöyle güzelce (Warcraft 3 Reforged'daki gibi değil) dönerse harika olabilir hakikaten.

YORUMLAR
Feyling
7 Kasım 2022 16:46

Firma isimleri geçerken anılan King nedir?

Parolamı Unuttum