PETA, Horoz Dövüşlerinin Far Cry 6'dan Çıkarılmasını İstiyor

Ubisoft seneler sonra yenilik yaptı, ona da düşman çıktı

Far Cry 6'nın piyasaya çıkması çok fazla tartışmayı da beraberinde getirdi. Sadece oyunun aynı olması ve yenilik göstermemesi değil her anlamda tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Altıncı oyunla birlikte seriye dahil olan horoz dövüşleri bana göre oyundaki en eğlenceli yeniliklerden birisiydi. Mortal Kombat misali karakter seçip dövüşleri de kendimiz oynadığımız mini oyun hemen tepki çekmeyi başardı. Ben oynarken PETA'dan böyle bir tepki geleceğini bekliyordum, hatta PETA biraz geç bile kalmış!

PETA'nın Latin tarafından Alicia Aguayo yayınladığı açıklamayla birlikte Ubisoft'a seslendi. Oyundan horoz dövüşlerinin kaldırılmasını isteyen genel müdür, "Horoz dövüşü gibi korkunç bir kan sporun Mortal Kombat tarzı bir şekilde oyun yapmak gerçek yenilikten çok uzak (Far Cry demiş burada, bir de laf çarpmış) bir davranış. Bu dövüşlerde kullanılan horozlar ölümcül şekilde yaralanıyor. PETA Latino olarak Ubisoft'a bu mini oyunlarını canilik içermeyen bir şeyle değiştirmelerini söylüyoruz." diyerek niyetlerini belli etti. 

Şimdi size daha önemli bir bilgi vererek durumun tuhaflığını arttırmak istiyorum sevgili Oyungezerler. Far Cry 6'nın ilham aldığı Küba'da horoz dövüşleri halen legal olarak sınıflandırılıyor. Yani kurgusal ülkemiz Yara'da da horoz dövüşleriyle ilgili bir kısıtlama yok! Zaten Mortal Kombat tarzı karakter ekranı ve dövüşler olmasına karşın bu dövüşlerde herhangi bir kan damlası bile gözükmüyor. Far Cry'ın doğası gereği bolca avcılık içerdiğini de düşününce horoz dövüşlerinin oyundan kalkması için legal ya da illegal bir sebep yok. PETA, Animal Crossing'e bile sataşmışken Ubisoft'un bu çağrıya pek kulak asacağını sanmıyorum. 
 

YORUMLAR
BarisKayatekin
11 Ekim 2021 19:18

Oyunda zibilyon tane insan öldürüyorsun milleti patlatıyorsun laf etmiyorlar, horoz dövüştürüyorsun diye laf ediyorlar. yeminle gerizekalı bunlar.Oyun lan bu sonuçta oyun, gerçek DEĞİL!

Parolamı Unuttum