Pete Hines, Elder Scrolls 6'nın Erken Geliştirme Aşamasında Olduklarını Belirtti

Ölme Elderim ölme

Bethesda Game Studios, Elder Scrolls 6'nın sadece logosunu göstererek oyunun duyurusunu yapalı tam 5 sene oldu. Bu 5 senede oyuna dair hiçbir yeni bilgimiz olmadı desem yeridir, çünkü zaten bunca süredir oyun yapım-öncesi aşamasındaydı.

Şimdiyse Bethesda Game Studios'tan Pete Hines, Starfield'ın çıkışına günler kala Elder Scrolls 6'nın yapım öncesi aşamadan çıkarak resmi olarak "geliştirme" aşamasına girdiğini açıkladı. Yani şu anda stüdyodaki çalışanlar aktif biçimde Elder Scrolls 6'yı geliştiriyor ki bu bir oyunun hayata geçmesi anlamında önemli bir dönüm noktası. Bugünü başlangıç noktası olarak alacak olursak da Elder Scrolls 6'yı görmemize muhtemelen en az beş yıl olduğunu söyleyebiliriz.

Zaten FTC ile Microsoft arasındaki davada sunulan belgelerde de Elder Scrolls 6'nın en az beş yıl uzakta olduğuna dair cümleler bulunuyordu.

Pete Hines da Elder Scrolls 6'ya dair açıklamasının ardından "şimdilik odağımız tamamen Starfield ve uzunca bir süre de böyle olmaya devam edecek" diyerek önümüzdeki yıllarda da Starfield'ı merkezde tutmaya devam edeceklerini belirtmiş oldu.

Todd Howard da kısa süre önce GQ'ya verdiği röportajda Elder Scrolls 6'yı bu kadar erken duyurdukları için pişman olup olmadıkları sorusuna "Bunu ben de kendime çok sık soruyorum." şeklinde cevap vermişti ve bugün olsa oyunun duyurusunu daha farklı yapabileceğini söylemişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum