Pete Hines ''Fallout 76'yı Tek Başıma Oynuyorum'' Diyor

76 - 75 = 1

Gamescom'da IGN'ye röportaj veren Bethesda'nın pazarlama ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Pete Hines, hem Fallout 76 hakkında, hem de Bethesda'nın tek kişilik oyunlara bakış açısıyla ilgili konuşmuş. Hines, Bethesda'nın tek kişilik oyunların kurtarıcısı olarak görülmesinden sıkılıp sıkılmadığına dair bir soruya bakın nasıl cevap veriyor:

"Azıcık sıkıldım tabii, ama tek kişilik oyunlar kimliğimizin bir parçası. Ama biz aynı zamanda Elder Scrolls Online'ı da yapan ekibiz. Quake Chamoions'ı da yapan ekibiz. Elder Scrolls: Legends'ı da yapan ekibiz. Ama tek kişilik oyunlar da kimliğimizin bir parçası".

Herkes Bethesda'dan yeni bir tek kişilik Fallout beklerken, karşımıza paylaşılan bir dünyada geçecek ilk Fallout oyunu Fallout 76 ile çıktı Bethesda. Ama öğrendik ki Hines bu oyunu da tek başına oynuyormuş.

"Sanırım bir kez birileriyle grup kurdum. Sadece bir kez... Onun dışında tek başıma olmayı seviyorum".

Her ne kadar Fallout 76'nın asıl olayı arkadaşlarla birlikte oynamak olsa da, Hines önceki Fallout oyunlarında olduğu gibi oyunu tek başına oynamak isteyenler için de bolca içerik bulunduğunu söylüyor. "Büyük bir görevin peşine mi düşeceğim, yoksa tamir etmek için o kadar uğraştığım tüfeğe dürbün takmaya mı çalışacağım, buna ben karar veriyorum... Bu dünyada ben hayatta kalmaya çalışan biriyim ve yalnız olduğumu hissediyorum. Fallout'u tamamen tek başıma oynar gibiyim".

Hines'ın bu sözleri tek başına oynamayı seven oyuncular için güzel bir haber olarak yorumlanabilir. Hines, Todd Howard ile grup kurduğunda bile çoğu zaman yalnız başına hareket etmiş, gruptan uzaklaşıp kendi başına takılmış. "Grup kurmak demek haritanın her yerine birlikte gideceksiniz demek değil ki. Oyun bize bu özgürlüğü tanıyor, kim ne yapmak istiyorsa yapabilir, oyun bunu umursamıyor ki"

Yani Hines bunun bildiğimiz Fallout olduğunu söylüyor. "Bu bir Fallout oyunu... tek farkı arkadaşlarınızla da oynayabilmeniz". Zaten bu yüzden de oyunu kategorileştirmeye çalışmıyor çünkü herhangi bir kategoriye girdiğine inanmıyor Hines. "Eğer bir oyun konseptini alır ve '76 böyle bir şey mi?' diye sorarsanız cevabım hayır olur. Gerçekten hayır. Oyunu oynadım, oradan biliyorum."

Bir yandan kafamda 76'nın sunacağı içeriğe dair şüpheler var, diğer yandan Hines'ın söylediklerini okuyunca 'acaba gerçekten Fallout deneyimi yaşatabilecek mi' diye inanasım da geliyor. Muhtemelen oyun çıkana kadar da aklımdaki ikilem devam edecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum