Phil Spencer, Game Pass'in Rakip Konsollara Gelmeyeceğini Söyledi

Ekosistem de bir yere kadar

Zaman zaman Microsoft'un Game Pass servisinin diğer konsollara da geleceğine dair söylentiler duyuyoruz, ancak Microsoft'tan gelen son açıklama bu söylentilere kapıyı kapadı diyebiliriz.

Game Star'a röportaj veren Xbox patronu Phil Spencer, Xbox Game Pass'in Microsoft markası dışındaki konsollara gelmesini beklemememiz gerektiğini söyledi. Ancak Spencer bunu öyle bir şekilde ifade ediyor ki, cümlelerinden Microsoft'un bunu istediği ama rakip konsolların istemediği anlamı çıkıyor :) "Rakip platformlar donanımlarında eksiksiz Xbox deneyimi yaşatmakla ilgilenmiyorlar" demiş Spencer. Dolayısıyla tüm özellikleri beraberinde getiremeyecekleri bu konsollara Microsoft da sıcak bakmıyor.

Spencer PC'de eksiksiz bir Game Pass deneyimi sunabildiklerini, Xbox Game Pass Ultimate'e eklenecek xCloud ile bu deneyimi akıllı telefonlara da taşıyacaklarını söylüyor. "Birisi Xbox oyunlarımızı oynadığında 'Xbox LIVE arkadaşlarım yanımda, başarımlarım yanımda, Game Pass gibi bir seçeneğim var, birinci parti kütüphanem tamamen burada' diye düşünüyor" diyen Spencer, diğer platformların tüm bu deneyimi sonanımlarında sunmaya yanaşmadıklarını eklemiş. "Biz, oyuncular neredeyse orada olmak istiyoruz, seçtiğimiz yol bu" diyor.

Bu yılın başlarında Microsoft'un Game Pass servisini Nintendo Switch'e getirmek istediği konuşulmuştu. Bir Xbox uygulaması yoluyla xCloud yayın servisi üzerinden Game Pass oyunları Switch'te de oynanabilecekti, ama gelen son açıklamalar bu yolun da kapandığına işaret ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum