Phil Spencer PS4 İle Çapraz Platform Konusunda Umudunu Kaybetmiş Gibi

İnadım inat

Bu konuda Sony'nin inadını kırmak mümkün değil gibi ve sanki yavaş yavaş Microsoft da bunun için çabalamaktan vazgeçiyor gibi görünüyor. Firmaları istediğimiz kadar eleştirelim, ama doğru yaptıkları şeyleri de söylememiz lazım. Microsoft şimdiye kadar çapraz platform konusunda son derece açık bir tutum sergiledi ve diğer firmaları da ikna etmeye çalıştıklarını gördük. Hatta Gamescom 2017'de Microsoft'un Xbox pazarlama müdürü Aaron Greenberg bir açıklama yapmış ve Sony ile bu konuda görüştüklerini söylemişti.

İşin teknik kısmını bir kenara bırakalım çünkü bu özelliğe izin vermek ve gerekli altyapıyı sağlamak aslında hiç zor değil. Hatta Fortnite yanlışlıkla kendi sunucularında çapraz-platform olayını açmış ve PlayStation 4 oyuncuları bir anda kendilerini Xbox One taglı oyuncularla aynı oyunda bulmuşlardı. Epic Games sonradan bu 'yanlışı' düzeltti ama en azından bu işin istendiği taktirde rahatça yapılabileceğini görmüş olduk.

Xbox'ın baş ismi Phil Spencer Brazil Game Show'da Gamespot'a konuşmuş ve durumla ilgili bilgi vermiş. Sözlerinden bu konuda artık hiç de iyimser olmadığını anlayabiliyoruz. "Sony ile sürekli görüşüyoruz. Aynı şey Nintendo için de geçerli, bu konuda Nintendo ile ilişkimiz son derece güçlü oldu. Bu fikri ciddi anlamda destekliyorlar ve biz de onlarla işbirliğini sürdürüyoruz. Ama sanırım Sony'nin görüşleri çok farklı. En azından görüşlerinin ne olduğu konusunda açıklama yapmalılar...

Motivasyonları hakkında yorum yapmakta gerçekten güçlük çekiyorum. Böyle bir görüş olduğunun farkındayım, insanlar arkadaşlarım bu konsola sahipse diğer bir konsola sahip oyuncularla oynayamayız diye düşünüyorlar. Bu çabalarımızın boşa olduğunu hiçbir zaman söylemeyeceğim, ama bazı temel sebepleri ve senaryoları düşündüğüm zaman bunların ortadan kalkmadığını da görebiliyorum. Bu konuda neyin değişebileceğini bilmiyorum.

Eğer bu çapraz-platform fikri oyuncular için daha iyi bir deneyim sunacaksa bunu neden yapmamamız gerektiğini anlamakta güçlük çekiyorum; özellikle de oyun sektörünü daha da büyütmeye, daha fazla oyun üretmeye ve daha fazla fırsat yaratmaya çalıştığımız halde."

Elbette Sony her zaman olduğu gibi bu konudaki sessizliğini korumaya devam ediyor. Sonuçta maddi sebeplerden dolayı Sony'nin bu fikre daha uzun zaman sıcak bakmayacağının farkındayız ama yine de insan umut ediyor işte.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum