Platinum'un İptal Edilen Scalebound Projesi Nintendo Switch Yolunda

Switch'te ejderha keyfi

PlatinumGames'in Xbox platformları için geliştirmekte olduğu ejderha temalı rol yapma oyunu Scalebound, bundan yaklaşık 2 sene önce, 2017'nin Ocak ayında iptal edilmişti. PlatinumGames'in Başkanı ve CEO'su Kenichi Sato o dönem bu iptal yüzünden büyük hayalkırıklığı yaşadıklarını açıklayarak NieR Automata gibi diğer oyunlara odaklandıklarını belirtmişti. Sonra bir ara Microsoft'un Scalebound lisansını yenilediği haberleri çıktı ama sonrasında oradan da yeni bir haber gelmedi.

NintendoInsider'ın iddiasına göre Scalebound geri geliyor ve adresi de Nintendo Switch. Makalede güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre Scalebound'un Nintendo Switch exclusive olarak diriltildiğine değiniliyor. Ay başında Game Informer da, Kinda Funny Games programında "Nintendo öldüğü sanılan bir oyunu diriltiyor" cümlesini kullanmıştı. Bu ikisi tesadüf olamaz.

Nintendo ile PlatinumGames arasında özel bir bağ olduğu malum. Sega'nın yarım bıraktığı Bayonetta 2 de Nintendo'nun maddi katkılarıyla bitirilmiş ve WiiU için yayınlanmıştı. Bayonetta 3 de benzer biçimde Switch'e özel olarak çıkacak bildiğiniz gibi. Dolayısıyla bir diğer Platinum oyunu olan Scalebound'un da Switch exclusive olacak olması şaşırtıcı olmaz. Bir zamanlar çok merak ettiğimiz bir oyundu Scalebound, eğer beklenen gerçekleşirse Switch'in oyun kütüphanesine 'cihaz aldıracak' bir oyun daha eklenmiş olacak gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum