PlayerUnknown's Battlegrounds PS4 Yolunda

|Diğer büyük konsollar ne olabilir ki?

Bluehole'un kurucularından, firmanın %20 hissesini elinde bulunduran Chang Byung-gyu Bloomberg'e verdiği röportajda PlayerUnknown's Battlegrounds'ın diğer platformlarda da yayınlanması için belli başlı konsol üreticileriyle görüşmeler yaptıklarını söylemiş. Aslında başlığı görünce kalkan kaşları görebiliyorum, "aman efendim yine mi PUBG" diyenleriniz oluyordur mutlaka ama eş zamanlı oyuncu sayısında rekorlar kıran, ülkemizde de oldukça geniş bir hayran kitlesi bulunan bir oyundan bahsediyoruz. Gün aşırı Red Dead Redemption 2 ile ilgili haber geldi de biz mi yazmadık efendim.

Neyse konuya dönecek olursam Chang Byung-gyu yaptığı açıklamada özellikle PlayStation 4 ismini üstüne basarak belirtmiş ve Sony ile görüştüklerini ve oyun Xbox One'da çıktıktan sonra PlayStation 4'te de yayınlanması için fikir alışverişi yaptıklarını söylemiş.

Tabi hem büyük konsol üreticileri deyip hem de sadece Sony'i saymak olmaz. İsmi her ne kadar doğrudan geçmiyor olsa da akla gelen diğer büyük üretici Nintendo, ama Switch'de PUBG türü bir oyun görme ihtimalinine ne olduğuna dair pek de yorum yapmak istemiyorum. Yine de Skyrim'dir, Doom'dur Switch yolundayken PUBG neden olmasın ki?

Bu yılın sonlarına doğru Microsoft Playerunknown's Battlegrounds'u Xbox'a özel olarak yayınlayacak. Bizler de haliyle oyunun konsollarda Xbox-exclusive olarak kalacağını düşünüyorduk ama Bluehole bundan sonrası için PlayStation versiyonunu da planlamaya başladığına göre belki de ortada "süresi sınırlı" bir exclusive durumu vardır.

Bu aslında çok da büyük bir sürpriz olmadı, aksine Bluehole'dan beklenebilecek bir hamleydi. Geçenlerde kendi Battle Royale modunu ücretsiz olarak oynanmaya açan Fortnite bir anda bu türün yalnızca Xbox One'da değil, PlayStation 4'te de oynanabilmesini sağlamış ve Bluehole'un Xbox One'a çıkarak konsol üstünlüğünü de ele geçirme planına ufak da olsa bir sekte vurmuştu. Görünüşe göre Bluehole (ya da kurulan yeni şirket PUBG Corp.) liderliği bırakmamak için hangi adımları atması gerektiğinin farkında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum