PlayStation 5 Slim'e Disk Sürücü Takmak İçin İnternet Bağlantısı Gerekecek

Bağlantı kuramazsan turşusunu kurarsın

Sony'nin yeni PS5 Slim konsollara ek olarak takılabilecek PlayStation 5 disk sürücüsü için internet bağlantısı gerektireceği ortaya çıktı. Sony, iki cihazın kurulum sırasında eşleşirken internet bağlantısı kontrolü yapılacağını söylüyor.

Bu bilgiyi Sony kendisi bildirmedi aslında, PS5 Slim'in ortalıkta dolaşmaya başlayan kutularında bu ibarenin olduğu görünüyor. "Kurulum sırasında Disk Sürücü ile PS5 konsolu eşleştirmek için internet bağlantısı gerekir" yazıyor kutuda.

Sony muhtemelen bunu üçüncü parti lisanssız disk sürücüler takılamasın, ürün orijinal mi bir kontrol edeyim diye yapıyor ama bu zorunluluk şimdiden tepki çekmiş durumda. Fiziksel bir cihazı bağlamanın internet bağlantınızın olup olmamasına, hatta onay sunucusunun çalışıyor olmasına tabi olması hoş bir durum değil. Bu durum "oyun koruma" aktivistlerinden de olumsuz not aldı, ileride bir şekilde Sony sunucularının çökmesi durumunda PS5 Slim'lere disk sürücü takmak mümkün olmayacak, bu da sahip olunan fiziksel oyunları da etkileyecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum