PlayStation 5'in En Büyük Farklılıkları Henüz Açıklanmamış

Jim Ryan böyle buyurdu

PlayStation CEO'su Jim Ryan, Sony'nin bu yıl sonuna doğru piyasaya çıkacak olan yeni nesil konsolu PS5'i serinin önceki konsollarından ayıran en büyük farklılıkların ve PS5'e özel unsurların henüz açıklanmadığını söyledi. Acaba bunu bizi meraklandırmak için mi yapıyor, yoksa gerçekten de PS5 bizleri şaşırtacak sürprizlere mi sahip olacak, şimdiden fikir yürütmek zor.

"Her yeni konsolla işlemciler ve grafikler daha iyi hale geliyor. Bu elbette ki dikkat çekici, ama bunun yanında konsolunuza özel özellikler de bulundurmalısınız" diyor ve PS5 ile PS4 arasındaki en büyük farkları henüz duyurmadıklarını ekliyor.

Mesela bildiğimiz farklı özelliklerden biri haptic feedback desteği olacak. "3D ses ve kontrolcüdeki haptic feedback desteğinin ne kadar büyük değişiklikler olduğunu denediğiniz zaman anlayacaksınız. PlayStation 5 kontrolcüsüyle Gran Turismo Sport gibi bir yarış oyunu oynamak bile tamamen farklı bir deneyim sunacak. Haptik kontrol ve adaptif tetikleri kullanarak yol yüzeyini ellerinizde hissettiğinizde bir daha eski kontrolcülere dönmek istemeyeceksiniz" diyor Ryan.

Elbette Jim Ryan'ın bahsettiği henüz açıklanmayan özellikler yeni Dualshock kontrolcüsündeki arka düğmeler veya 'sahne etiketleme' patentiyle ilgili de olabilir. Ama bu kadar net konuştuğuna göre bunların henüz duymadığımız bir şeyler olma ihtimali daha yüksek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum