PlayStation'ın Kupa Sistemi Güncelleniyor

Yeni nesil için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor

Pek çok oyun sever, oyunlarda elde ettikleri başarımlarla mutlu oluyorlar. Hatta bazı dijital platformlar sundukları (veya bir türlü sunamadıkları) başarım sistemleriyle tercih ediliyor ya da edilmiyorlar. Tabii bu esasında PC cephesi için yapılabilecek bir yorum; konsol tarafından zaten tek bir platform söz konusu oluyor, o da aldığınız konsolun dijital platformu.

Yine de bu platformlarda güncellemeler, yeni özelliklerle iyileştirmeler görmeye devam ediyoruz. Zaten yeni konsolların geliş döneminde de böyle değişiklikler olması beklenen bir şey.

İşte PlayStation Blog’ta paylaşılan son güncelleme bilgisi de böyle bir değişiklik hakkında. SIE ürün yönetimi direktörü Toshimasa Aki imzalı yazıda, kupa (başarım) sistemindeki yeniliklerden bahsediliyor. Malum, PS oyunlarında bronz, gümüş, altın, platin kupa peşinden koşuyor oyun severler. Elde edilen kupalar da başarım seviyenize yansıyor. İşte önceden 1-100 aralığında olan bu seviyeler artık 1-999 olarak güncellenmiş durumda. Hangi seviyenin, hangi düzeye denk geldiğini aşağıdaki görselden görebilirsiniz:

Halihazırdaki seviyeniz, bu güncellemenin ardından yeni sistemdeki denk seviyeye güncellenecek. Yeni düzenlemeyle, başlangıç seviyeleri daha hızlı geçilecek ve ilerleme daha tutarlı bir şekilde olacak. Platin kupalar, daha fazla ilerleme sağlayacak sizin de tahmin edebileceğiniz üzere.

Ayrıca bu başarım seviyeleri için kullanılan ikonlarda da güncellemeye gidiliyor, PS5 için gelecek bu güncellemeyle birlikte mevcut seviyenizde ne kadar ilerlediğiniz ve yeni seviyeye ne kadar yaklaşığınızı bu ikonlarda açıkça görebileceksiniz. İlerleyen dönemlerde PlaySration App için de böyle bir güncelleme söz konusu olacak.

Başarım seviyeleriyle ilgili güncelleme dün Kuzey Amerika için hayata geçirildi, bugün de Avrupa için uygulamaya konuluyor. Yeni sistem, oyuncuların hoşuna gider mi, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum