PlayStation Indies Duyurusuna PS4 ve PS5 İçin Çıkacak 9 Oyun Eşlik Etti

Devamı da gelecek

PlayStation cephesinde de bağımsız oyunlar için adımlar atılıyor. Bu adımlar “Indies Intiative for PlayStation” olarak bir çatı altında toplanmaya çalışılmaktaydı. Yola PlayStation Indies olarak devam edecek bu ekibin başkanı Shuhei Yoshida imzasıyla PlayStation Blog üzerinden bir paylaşım yapıldı ve çalışmalar hakkında bazı bilgiler paylaşıldı.

Yoshida, PlayStation Indies ile kendi platformlarında yayınlanan bağımsız oyunları ön plana çıkarmak ve genel olarak indie topluluğunun gelişimine katkıda bulunmak istediklerini belirtiyor ve hedeflerini, PlayStation’ı indie oyunlar geliştirmek, keşfetmek ve oynamak için en iyi platform haline getirmek olarak açıklıyor.

Yoshida, AAA oyunlar geliştirmenin artan maliyetleri nedeniyle bazı büyük firmaların bu alana yatırım yapmayı riskli bulduğunu, bunun da etkisiyle bağımsız oyunların, genel olarak video oyun endüstrisinin gelişimi için öneminin her geçen gün arttığının altını çiziyor. Buradan hareketle, indie yapımcılarına güvenlerini dile getiriyor ve geçmişte Parappa the Rapper, Katamari Damacy, LittleBigPlanet ve Journey gibi oyunlara verdikleri desteğin önümüzdeki dönemde de yeni oyunlarla gelişerek devam edeceğini aktarıyor.

Her ne kadar ülkemizde kullanıma sunulmasa da PS Now'a her ay bir indie oyun katılacağı da açıklanmış. Kim bilir, günün birinde belki bizler de PSNow kullanabiliriz.

Bu bilgilere PS4 ve PS5 için gelecek 9 oyunun duyuruları da eşlik etmiş durumda:

Bunların bazıları daha önce duyurulan, ancak PS4 veya PS5’e gelecekleri ilan edilmemiş oyunlardı, böylece öğrenmiş olduk. Önümüzdeki günlerde bu sayının yükseleceğini de söyleyebiliriz.

Ayrı ayrı fragmanlarını da paylaşmış olayım; sizin de ilginizi çekecekler mi bakalım:

Where the Heart Is

Creaks

Carto

Maquette

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

Heavenly Bodies

Recompile

Haven

Worms Rumble

YORUMLAR
Parolamı Unuttum