PlayStation Store Türkiye'de Neden İndirimler Yok?

Nerede bu Mega Mart indirimi?

Dünya genelindeki tüm PlayStation Store dijital mağazalarında geçtiğimiz günlerde Mega March adı altında Mega Mart indirimleri başlattı ve aralarında güncel ve büyük isimlerin de bulunduğu çok sayıda oyun indirime girdi. Amerika mağazasına da girseniz, İngiltere mağazasına da girseniz, Yunanistan mağazasına da girseniz bu indirimle karşılaşıyorsunuz. Türkiye hariç.

Sadece Mega Mart indirimi değil, PlayStation Store Türkiye sayfasındaki Fırsatlar köşesi de kaldırılmış durumda. Yani koskoca PlayStation Store'da şu an indirimli oyun bulmak mümkün değil. Örneğin Far Cry 5 şu an İngiltere mağazasında yaklaşık 100 liraya satılırken, bizim mağazamızdaki fiyatı 399 lira.

Hafta sonu boyunca bu durum gerek sosyal medyada, gerek sözlük ve forumlarda ciddi tartışmalara yol açtı, ciddi tepkiler aldı. PlayStation Türkiye konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı, bazı kullanıcılar kendilerine 'bu durum teknik bir aksaklıktan kaynaklanıyor' cevabı verildiğini söylemiş ama bu teknik aksaklık günlerdir düzelmemiş durumda. Belki pazartesi günü mesainin başlamasıyla sorun çözülür diye düşünmüştük ama henüz sayfada bir değişiklik yok.

Konuyla ilgili biz de PlayStation Türkiye yetkililerine bu soruyu sorduk ancak bu saat itibariyle henüz bir cevap alamadık. Kendilerinden cevap geldiği (veya TR sayfasına Fırsatlar köşesi tekrar eklendiği) takdirde açıklamalarını da yayınlayacağız.

İnternette dolaşan bazı görseller PS Store Türkiye'nin de Mega Mart bannerı hazırladığını gösteriyor ama ortada henüz bir indirim yok. Coronavirüs salgını yüzünden büyük çoğunluğumuzun evlere kapandığı böyle bir dönemde, üstelik bir çok mağaza ve geliştirici oyunculara bu dönemi daha rahat atlatabilmeleri için indirimli, hatta ücretsiz oyunlar sunarken Türkiye mağazasının tam tersi bir durum içerisinde olması gerçekten üzücü.

YORUMLAR
emrahcey
24 Mart 2020 08:25

Dünyada bilmem ama Türkiyede Neden PC Master race olduğunu daha iyi anladım. Fiyat avantajı olsun, indirim olsun.

Humble Bundle

 
Far Cry® 5 + Far Cry® New Dawn Deluxe Edition Bundle

 ₺69.82
 
 
 
 
Amount paid ₺69.82
 
 

ugur_sezgun
23 Mart 2020 14:16

Bunu haber yapmanıza sevindim, kusura bakmasınlar ama tam bir rezillik yaşanıyor son günlerde. Hele de millet evdeyken belki birkaç güzel indirim yakalar da oynardık ama Ps Tr çalışanları her zamanki gibiler

Parolamı Unuttum