'PlayStation'ın Geleceği' Concord'un Yapımına 400 Milyon Dolar Harcanmış

Star Wars gibi potansiyeli olan oyun değil mi o?

Sony'nin yaşattığı ciddi başarısızlık sebebiyle yalnızca iki hafta içinde satıştan ve piyasadan kaldırdığı Concord'a dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor ve bu bilgilerden en önemlisi de Concord'un PlayStation'a olan maliyeti.

PlayStation podcasti Sacred Symbols'un "Concord üzerinde çalışmış biriyle" yaptığı röportaj oyunun geliştirme sürecinin tahmin ettiğimizden de kötü olduğunu, eleştirel geri bildirimlerin önemsenmeyerek toksik derecede olumluluk yapılmaya çalışıldığını ortaya koymuş.

Halbuki Sony, Concord'u "PlayStation'ın geleceği" olarak adlandırıyor ve oyunda Star Wars benzeri bir potansiyel görüyordu. Bu podcastte ortaya atılan iddiaya göre Condord'un yapımı 400 milyon dolara mal olmuş. Çok büyük ihtimalle bu toplamaa Sony'nin Firewalk'u satın almak için ödediği para da dahil edilmiş ama yine de Concord macerasının Sony'e parasal olarak oldukça pahalıya patladığı da artık hepimizin malumu.

Concord PC ve PS5 için yayınlandıktan iki hafta sonra satıştan kaldırılmış, Sony oyunu satın alan oyunculara para iadesi yapmıştı. Oyunun yönetmeni Ryan Ellis'in de görevini bıraktığı biliniyor. Şu an Firewalk Studio ve Concord için her şey belirsiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum