Pokemon Legends: Arceus'un Son Güncellemesi Büyük Bir Sorunu Gideriyor

Artık "hepsini yakalamak" daha kolay

Nintendo'nun her oyununda bayram ettiği Pokemon'un dünya genelindeki hastalarından bahsetmeye gerek yok. Markanın son oyunu Legends: Arceus çıkış yapmasıyla birlikte çok sayıda Pokemon Eğitmeni buharlı Poketoplarıyla birlikte Pokemon avına başladı. Özellikle manuel tutulan Pokedex ile birlikte her Pokemonu birden fazla kez yakalamak gerektiği için oyundaki bazı hatalar gerçekten çileden çıkartıcı bir hal aldı. Yayınlanan son güncellemeyle birlikte Pokedex'i tamamlamak için büyük bir sorun da ortadan kaldırıldı.

1.02 güncellemesiyle birlikte Lonely Spring bölgesindeki Cherrim isimli Pokemon'un hatalı yakalama yüzdesi düzeltildi. Normal şartlarda tüm Pokemonlar kendilerine has bir yakalama yüzdesine sahip oluyor. Her ne kadar Arceus ile bu yüzdeler biraz değiştirilerek durum daha kolay bir hale gelse de benzer yüzdeler korunmuştu. Cherrim'de yaşanan hata Pokemon'u yakalanamaz bir hale getirmiş, kendisini adeta bir efsane Pokemon rütbesine yükseltmişti. Nihayet 1.02 ile birlikte bu sorun da giderilmiş.

Bazı oyuncular sadece bir tane Cherrim yakalamak için bile üç saat uğraştıklarını dile getirmişti. Dışarıdan bakan bir oyuncu için çok manasız gözükse de bir noktada Pokemon dünyasına girip "hepsini yakalayacağım!" amacını güden oyuncular için çok sinir bozucu bir durumdu. Umarım Game Freak ilerleyen dönemlerde de oyundaki diğer hataları gidermek için gereken çabayı gösterir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum