Pokemon Sword & Shield İçin Ek Paketler Geliyor

200’den fazla pokemon eklenecek…

Pokemon Sword & Shield için temel eleştiri noktalarından birisi sayıları 900’e yaklaşan pokemonlardan sadece 400 kadarını içermesiydi. Geçmiş tecrübelerden hareketle oyunun çıkışını takip eden dönemde yeni bir versiyonunun çıkabileceği, o versiyonla birlikte bu sayının artabileceği tahminleri yapılmaya başlanmıştı. Ama böyle olmayacağını öğrendik, bunun yerine genişleme paketleri geliyor. Genişleme paketleriyle birlikte 200’ün üzerinde pokemon oyuna dahil olacak. Kayıt dosyalarımızı kullanıp sunulacak yeni maceralara yelken açabileceğiz.

Oyuna eklenecek yeni hikayelerden ilki The Isle of Armor, Haziran 2020’de gelirken, Crown Tundra sonbahar aylarında bizlerle olacak.

The Isle of Armor’da yeni kıyafetler, yeni rakipler ve daha önce Galar bölgesinde karşılaşmadığımız Kubfu gibi yeni pokemonlar yer alacak. Ayrıca, başlangıç pokemonumuz Gigantamax formuna geçiş yapabilecek. Bunun yanında 1. Jenerasyon başlangıç pokemonlarından Venusaur ve Blastoise de Gigantamax formuna geçiş yapabilen pokemonlar olarak arz-ı endam edecekler.

Crwon Tundra, bizi uzaklara, buzul bir coğrafyaya götürecek. The Isle of Armor kadar detay paylaşılmış değil, ancak efsanevi bir pokemon olan Calyrex’in yer alacağını biliyoruz. Yeni bir co-op oynanış modu da geliyor, diğer oyuncularla birlikte Pokemon yuvalarını keşfe çıkabileceğiz.

Gelelim işin akçeli kısmına. Genişleme paketleri 30$ etiketle satışa sunulacak. Yeni bir versiyonunu çıkartıp 60$/60€ istemediklerine sevinsek mi yoksa bir ek paket için oyun fiyatının yarısı kadar bir ücret talep etmelerine üzülsek mi bilemedim. Sevindirici yanı, daha önce yakalamış olduğumuz pokemonlarla devam edebilecek olmak. Bir de tabii beklentimizi kısmen de olsa karşılanmış, eski pokemonların bir grubu daha oyuna eklenmiş olacak. Ne diyelim, bu kadarıyla avunacağız artık :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum