Ağustosta PSVR 2’nin PC Adaptörü Geliyor!

Komple gelmiyor ama geliyor…

Birkaç gün öncesine kadar sadece bir dedikoduydu ama bugün itibarıyla resmi; Sony’nin sanal gerçeklik başlığı PSVR 2, bilgisayarlara bağlanabilecek. Bu bağlantıyı sağlayacak olan adaptör için çıkış tarihi 7 Ağustos, fiyat ise 59,99 dolar. Tabii bu tarih ve fiyatın Türkiye için geçerli olmasını pek beklemiyoruz (Bilkom'a hem ülkemizde satışa sunulacağı tarihi hem de fiyatını sorduk, cevap geldiğinde bu bilgileri de paylaşacağız).

PSVR 2’nin PC adaptörü Half – Life: Alyx gibi büyük oyunların da arasında yer aldığı tüm Steam VR oyunlarında kullanılabilecek. Sony’ye göre bunun için tek ihtiyacınız bir display port kablosu.

Minimum sistem ihtiyaçlarında ise GTX 1650 demişler ama onunla Alyx’i anca hayal ederiz gibime geliyor. Neyse siz sistem ihtiyaçlarına kendiniz bakın en iyisi.

İşletim sistemiWindows 10 64 bit / Windows 11 64 bit 
İşlemciIntel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100
RAM8 GB veya daha fazlası
Ekran kartı.NVIDIA GeForce GTX 1650 veya üzeri
.NVIDIA RTX serisi
.AMD Radeon RX 5500XT veya üzeri / AMD Radeon RX 6500XT veya üzeri
DisplayPortDisplayPort 1.4
USBYalnızca doğrudan bağlantı
BluetoothBluetooth 4.0 veya üzeri

 

Şimdi gelelim kötü habere: PSVR 2 “sadece ve sadece PS’e özel” tasarlandığı için PC’ye bağlandığında bazı özellikleri çalışmayacak. HDR, başlık geri bildirimi, göz takibi, adaptif tetikler ve dokunsal geri bildirim (titreşim dışında) gibi özellikler PC'de kullanılabilir değil. Geriye ne kaldı derseniz; destekleyen oyunlarda 4K çözünürlük, 110 derecelik görüş alanı, 3D ses, şeffaf görüş gibi diğer özellikler kullanılabilecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum