Popüler Bir Yayıncıya Hakaret Eden Riot Geliştiricisinin İşine Son Verildi

Sorumsuzca yapılan açıklama işine maloldu

League of Legends'ın geliştiricilerinden Aaron "Riot Sanjuro" Rutledge popüler ama bir o kadar da belalı bir yayıncının kurbanı oldu desek daha doğru olacak. Rutledge League of Legends'ın resmi Discord sunucusunda popüler LoL yayıncısı "Tyler1" hakkında ağzına geleni söyledi ama sonucu kendisi için hiç de iyi olmadı.

22 yaşındaki Tyler1 aslında en belalı League of Legends yayıncılarından biri olarak tanınıyor. Kendisi Riot tarafından bir çok kez ban yemiş, tekrar tekrar yedek hesaplar açıp oyuna ve yayınlara geri dönmüştü. En son 2016 yılında Riot kendisini süresiz olarak banlamış ama bu da Tyler1'i durduramamıştı. Adam oyun içi sohbetlerde milletle dalga geçmekten takım arkadaşlarını trollemeye, hesap paylaşmaktan sportmenliğe aykırı davranışlarda bulunmaya kadar diğer oyuncuları rahatsız edebilecek ne varsa yapan bir yayıncı.

Tyler1 bu süresiz banın ardından artık düzeldiğini ve akıllandığını iddia edince Rutledge kendisini tutamayıp Discord sunucusunda tam olarak aşağıda okuyacağınız cümleleri sarf etmiş. Rutledge'in mesajları "Tyler1'in cezasını kaldıralım da yapımında en ufak bir katkısı bulunmayan bir oyundan yalnızca bir pislik gibi davranarak yılda 100.000$ kazansın" diye başlıyor ve dış görünümüyle ilgili hakaretler eşliğinde şu şekilde devam ediyor:

"O tam anlamıyla bir cüceye benziyor. Cidden... Zaten aşırı doz kokainden veya kullandığı onca stereoid yüzünden testis kanseri olup ölüp gidecek... o zaman rahat ederiz."

Rutledge'in bu yorumunun ardından tabi ki Discord sunucusunda kullanıcılar neden böyle bir şey söylediğini sormuşlar ve Rutledge devam etmiş:

"Benim başıma ne kadar çok bela açtığını biliyor musunuz? Doğrudan şahsıma? Onun yaptığı pisliklerle uğraşmak için günde kaç saat uğraştığımı biliyor musunuz? O oyunun 'teröristlerinden' biri. Yayınlarının komedi unsurunu ve 'markasını' anlıyorum. Ama bunu bir çok masum insanın huzurunu kaçırarak yapıyor ve bu hiç de iyi bir şey değil. 20'den fazla hesabını banladık. Tüm içeriği gitti, tüm ilerlemesi gitti. Ne tür bir sosyopat bunu yapar ki? Bunu yapmasının tek sebebi izlenmek ve para kazanmak istemesi."

Şimdi tabi ki burada Rutledge'in dolmuş olduğu belli. Ama işte bunu normal bir LoL oyuncusu söylese normal karşılanabilir ama bir firmanın temsilcisi olarak herkese açık bir kanalda bunları söylerseniz hiçbir şey olmamış gibi yolunuza devam edemezsiniz. Her ne kadar Rutledge League of Legends Reddit sayfasında özür dilemiş olsa da bu pek de işe yaramadı.

Tyler1 ise ilginç biçimde tüm bu olanlara oldukça olgun biçimde yaklaşarak "kendisine kızgın değilim" diyerek şu tweetleri göndermiş:

Her ne kadar Tyler1 bu hakaretleri affetmiş olsa da Riot aynı şeyi yapmadı ve Riot'tan The_Cactopus "söylenen şeyler kabul edilecek gibi değildi ve biz de bunu son derece ciddiye alıyoruz. Riot adına hem Tyler1'den, hem de oyuncu camiamızdan özür diliyoruz. Bu durumu firma bünyesinde çözmek için gerekli adımları atacağız" şeklinde bir açıklama yaptı. Rutledge artık Riot ile birlikte çalışmadığını söylediği Twitter hesabını sildi (veya geçici olarak kaldırdı) ve LinkedIn sayfası da artık Riot'ta çalışmadığını gösteriyor. Tüm bu ipuçları Rutledge'in kendi isteğiyle değil de Riot'tan gelen talep üzerine firmadan ayrıldığı ihtimalini güçlendiriyor tabi.

Bu arada merak edenler için Tyler1 tüm bu olanlardan sonra bir video yayınladı ve şunları söyledi:

"Stereoid kullanmıyorum. Benzer hiç bir ilaç da kullanmadım. Kokain kullanmıyorum. Alkol kullanmıyorum. Gazlı içecek bile tüketmiyorum. Bunların hiçbirini yapmıyorum. Hiçbirini. Asla yapmadım. Asla yapmayacağım. Sekizinci sınıftan beri gazlı içecek içmedim. Testislerimde de kanser yok. Ve umarım asla da olmayacak."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum