Popüler Kart Oyunu Duelyst'in Kaynak Kodu Artık Herkese Açık

İsteyen herkes kendi Duelyst'ini yapsın

Duelyst, Counterplay Games tarafından geliştirilmiş, oynaması ücretsiz toplanabilir kart oyunuydu. Sıra tabanlı strateji şeklinde bir oynanış sunan Duelyst ilk başlarda Counterplay Games tarafından yayımlanmış, sonrasında Bandai Namco'nun dikkatini çekip onların şemsiyesi altına girmişti. 2016 yılında çıkışını gerçekleştiren oyun geçen yıllar içinde oyuncu sayısının ciddi biçimde azalmasıyla birlikte 2020 yılında sunucularını kapatmıştı.

Ama bu Duelyst'in sonu olmadı. Steam'de Duelyst diye aratırsanız Duelyst II diye bir oyun göreceksiniz. Bazı eski Duelyst oyuncuları bir araya gelerek Counterplay Games'in de izniyle orijinal oyunun dosyalarını kullanarak oyun için remake yaptılar ve bu oyunu Duelyst II ismiyle yine oynaması ücretsiz olarak sundular.

Şimdiyse Counterplay bu jestini daha geniş kitlelere yayıyor çünkü orijinal Duelyst'in kaynak kodunu ve dosyalarını isteyen herkes kullanabilsin diye herkese açık biçimde yayımladılar.

Counterplay Games'in baş yapımcısı Richard Heyne "Hiçbir koşul yok. Tüm kaynak kod ve oyun öğgelerini indirebilir ve istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bizden izin veya onay almanıza da gerek yok, oyununuzu yapın, sürdürün, isterseniz parasallaştırın. Keyfini çıkarın" demiş.

Eğer siz de bir oyunun kaynak kodlarına ve ögelerine göz atmak isterseniz tüm dosyalara Github üzerinden ulaşabilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum