Prey’den Animasyon Filmi Tadında Alternatif Tarih Videosu

Ya Kennedy ölmeseydi?

Arkane Studios tarafından geliştirilen yeni Prey için animasyon filmi tadında, yeni bir video yayınlandı. Talos 1 uzay istasyonundan sızdırıldığı ve birinci dereceden gizli bilgi içerdiği söylenen videoda oyunun geçtiği alternatif zaman dilimine yakından bakma fırsatı buluyoruz.

1958’de yörüngemize oturan, kimliği belirsiz bir kaçış kapsülünü incelemeye giden Ruslar, Typhon denilen uzaylı bir canlı türünü keşfederler. Ama bütün kozmonotlar ölür. Ruslar bunun üzerine Amerika’yla ortaklık kurar ve uzay teknolojilerini birleştirerek kapsülü koruma altına alırlar.

Ancak Kennedy’nin başarısız suikast girişiminin ardından ABD ipleri tek başına ele alır ve Talos 1 uzay istasyonunu kurarak uzaylı yaşam formunu tek başına incelemeye başlar. Ta ki 1998’de yaşanan ve tüm mürettebatın ölümüyle sonuçlanan kazaya kadar…

Şimdiyse, 2030 yılında TransStar Şirketi uyduyu bir kez daha yenileyip kocaman bir araştırma üssüne çevirmiştir. Typhon ırkı üzerindeki çalışmalar tam gaz devam etmektedir. Bu kez işin içine insan deneyleri de katılmıştır… herhâlde oyun da bu noktadan başlayacak.

Prey oynarken istasyonun yıllar içinde geçirdiği bu değişimi mimari anlamda göreceğimiz söyleniyor. Severim böyle özellikleri. İlk Prey’le hiç alakası olmamasına rağmen ben bu oyundan umutluyum.

Prey, 2017 yılında PC ve konsollar için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum