Pro Overwatch Oyuncularının Birçoğu Valorant'a Geçiş Yapıyor

Dengeler değişiyor

Geçen gün öğle saatlerinde kapalı beta sürecine girerek bir anda Twitch rekorlarını altüst eden Valorant, sınıf sistemini ödünç aldığı Overwatch'un profesyonel oyuncularının da aklını çelmiş gibi görünüyor. Daha ilk günden popülaritesini kanıtlayan oyun, pek çok pro OW oyuncusunu da kendisine çekmiş durumda.

Twitch yayıncısı ve Overwatch içerik üreticisi Eskay, durumun vahimliğini gösteren bir tweet paylaştı. Pek çok OW oyuncusunun oyundan ayrıldığına dair yaptığı açıklamaları derleyen Eskay, durumun korkutucu göründüğünü ifade etmiş. Ünlü espor araştırmacısı Richard Lewis de, Overwatch League'in Subreddit'inin ekran görüntüsünü paylaşarak Blizzard'ı eleştirmiş.

Valorant'a geçiş yapacağını açıklayan oyuncular arasında Gladiators Legion'dan eMil, Paris Eternal'dan George Guschcha, Dallas Fuel'dan Taimou gibi önemli isimler bulunuyor. Yayıncılar arasında ise Soar Kayjii ve TSM Gale gibi ünlü oyuncular Valorant'a geçiş yapacak.

Oyuncuların pek çoğu yaptıkları açıklamalarda "Blizzard'ın dengeleme çabalarının" yetersiz kaldığından dem vurmuş. Kimileri oyundan artık keyif alamadığını belirtirken kimileri Riot Games'in oyunlarının üzerine daha çok titrediğini ifade ederek Valorant'a güvendiğini belirtmiş.

Valorant, Overwatch'un sınıf sistemine sahip olsa da temelinde CS:GO mekaniklerini kullanıyor gibi görünüyor. Yani eski CS:GO oyuncularının saf değiştirmesi kulağa çok daha mantıklı geliyor. Bakalım bu gidişat Valorant'ı ve Overwatch'u nasıl etkileyecek?

YORUMLAR
ardax12
9 Nisan 2020 17:07

Kim bilir Riot kaç para vermiştir.

Parolamı Unuttum