Profesör Richard Dawkins'in Evolution Adlı Oyunu Çıkıyor

Ünlü Profesör'den gençlerin evrimi anlayabilmesi için oyun projesi.

Kitaplarını okuduysanız Richard Dawkins'in ünlü bir evrimsel biyolog olduğunu biliyorsunuzdur. Hatta günümüzde en çok tartışma yaratan isimlerden biri olduğu da söylenebilir. Dün yapılan duyuru ile EvoRove Ltd. ve Richard Dawkins evrimi konu alan bir oyun hazırladıklarını duyurdular.

Oyun aynı NASA'nın son keşfi Trappis 1gibi yedi adet dünya benzeri gezegeni barındıran bir güneş sisteminde geçecek. Oyuncular burada farklı çeşitlerde evrimleşen yüzbinlerce hayat formu ile karşılaşabilecekler. Oyuncuların amacı evrimleşen hayat formlarını keşfetmek, toplamak ve kataloglamak olacak.

Dawkins: "Evrim her zaman gerçekleşiyor fakat bu insanın algılayamacağı kadar yavaş ve uzun bir süreçte oluyor. Bu oyunla amacımız eğlence ve öğretici içerik arasında bir denge kurarak evrimin nasıl işlediğini gösterebilmek." dedi.

Richard Dawkins: Evolution oyun yapımcılarına ücret ve sunucuların giderlerinin sağlanabilmesi için Kickstarter'da 50.000£ gibi ufak bir meblağı hedefliyor. Oyun şu anda MMO olacak gibi görünüyor. Kickstarter'da destek veren kişiler oyunun yapımında olmasını istedikleri detaylar hakkında bilgi verebilecek ve aylık ödeme ücreti konusunda büyük indirimler alacaklar. Aylık ödeme seçeneği riskli bir hareket gibi görünse de nasıl bir oyun çıkacağını çok merak ediyorum. Kickstarter sayfasına bakmak istiyorsanız şuraya, Facebook sayfasını takip etmeği dilerseniz buraya tıklayabilirsiniz. Ben şimdiden oyunu Kickstarter'da destekledim bile.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum