Project Scarlett, Xbox One’da Oynanabilen Bütün Oyunları Çalıştıracak

Microsoft, geriye uyumluluk meselesini önemsiyor…

Microsoft, önümüzdeki yıl sonunda çıkacağını duyurduğu yeni konsolu Project Scarlett (ismi henüz ilan edilmediği için bir süre daha böyle ifade edeceğiz gibi görünüyor) için geri uyumluluk konusunu önemsiyor. Yapılan açıklamalara göre bugüne kadar çıkan Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunlarının ve tabii ki bundan sonra gelecek olan yeni oyunların tamamının Scarlett’te oynanması için çalışmalar yapılmaktaymış.

Xbox’ın patronu Phil Spencer, müşterilerinin yaptıkları satın alımlara saygı gösterdiklerini, dolayısıyla bütün oyunlarını yeni konsolda da oynayabilmelerini hedeflediklerini söylüyor. Sadece oyunlar için değil ekipmanlar için de uyumluluk konusuna önem veriyorlarmış, yani Xbox One için alınan bir ekipmanın yeni konsolda da kullanılabilmesi mümkün olacak.


Xbox Platform ekibinin yöneticisi Jason Ronald ve daha önce Xbox geri uyumluluk biriminin başında yer alan, şu anda da Project XCloud’da çalışan Bill Stillwell tarafından dün IGN'e yapılan açıklamalar da benzer şekilde. Bu iki isim de halihazırda Xbox One’da oynanabilen tüm oyunların -ki bunların içerisinde geriye uyumluluk ile oynanabilen 600 oyun olduğunu da belirtiyorlar- yeni konsolları Project Scarlett’te oynanabileceğini ifade ediyorlar.

Ekibin şu anda Xbox One oyunlarının tamamını yeni konsola çıkartmak üzere çalışmalarına devam ettiğini, ancak halihazırda Xbox One’da oynanabilen 3.000’in üzerinde oyun olması (gerçekten bu kadar var mı yahu?) nedeniyle bu işin biraz zaman alabileceğini, dolayısıyla hangi oyunun ne zaman hazır olacağını söylemenin güç olduğunu söylüyorlar.

Yeni Xbox veya halihazırda kullanılan kod adıyla Scarlett, 2020 sonunda oyunseverlerle buluşacak. Bakalım o zamana kadar hakkında neler duyacağız. Takipteyiz.

 

YORUMLAR
DanteXE
19 Haziran 2019 21:39

Kafadan 300 oyunum var yani :like:

Parolamı Unuttum