PS4 Satışları Adım Adım 100 Milyona Yaklaşıyor

Az kaldı, az

Sony yaptığı açıklamayla bugüne kadar dünya çapında 91.6 milyon PlayStation 4 satıldığını duyurdu. Yani Temmuz ayından bu yana yaklaşık 10 milyon, geçen sene aynı aydan itibaren ise 12 aylık bir dönemde 18 milyon PS4 satılmış durumda.

Pazardaki beşinci senesindeki bir konsol için bunlar gerçekten de ciddi satış rakamları. Özellikle de yılbaşı tatili döneminde satılan PS4 sayısının 5 milyondan fazla olduğu söyleniyor. Bu satışlara yaklaşık olarak da 51 milyon oyun satışı eşlik etmiş. Bugüne kadar satılan PS4 oyunu sayısı ise 876 milyon.

Eğer Sony bu satış miktarlarını korumayı başarırsa 100 milyon barajını geçmeye gerçekten de çok yakın. Ev konsolu olarak 100 milyonun üzerinde satan üç konsol bulunuyor: PlayStation 2, PlayStation 1 ve Nintendo Wii.

Sony'nin açıkladığı bir diğer rapor ise Marvel's Spider-Man'in satışlarıyla ilgili. 25 Kasım 2018 itibariyle oyun dünya çapında 9 milyonun üzerinde satmayı başarmış. Yalnızca 3 ay içerisinde böyle bir satışa ulaşmak cidden çok büyük başarı. Spider-Man de PS4'ün en çok satan exclusive oyunu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum