PS5'in İlk Parti Üretim Sayısı Sınırlı Olacak

Fiyatıyla ilgili tahminler de paylaşılmış

Bu yıl sonunda gelecek yeni nesil konsollar merakla bekleniyor, açıklananlar kadar açıklanmayan da onlarca detay var belki de ve haliyle biz de yeni bilgiler paylaşılmasını bekliyoruz. Bloomberg'in hazırladığı özel haberde PlayStation 5’in çıkışı ile ilgili bazı yeni bilgilere ve yorumlara yer verilmiş.

Habere göre, Sony PS5 için ilk parti üretim sayısını sınırlı tutacak. Öyle ki, PS4’ün satışa sunulduğu dönemdeki sayıdan daha düşük bir sayı söz konusu olacak. Sony’nin üretimi sınırlamasındaki temel gerekçe olarak PS5 ile sunulacak özellikler (cihazın içerdiği donanımların maliyeti) nedeniyle yüksek bir fiyatla satışa çıkacak olması ve bunun da talep üzerinde bir baskı oluşturması gösteriliyor.

Üretimin sınırlı tutulmasından bahsedilince ilk akla gelen gerekçelerden birisi de haliyle Covid-19 salgını. Salgın, Sony’nin reklam/tanıtım çalışması planlarını etkilemiş olsa da üretim kapasitesinde olumsuz bir etki göstermediği belirtiliyor.

Sony’nin üretim sürecindeki ortaklarıyla paylaştığı bilgiye göre Mart 2021’ye kadar 5 ila 6 milyon kadar PS5 üretilmesi planlanıyor. Kasım 2013’te çıkan PS4, ilk 6 aylık süreçte 7,5 milyon satmıştı. Yani, PS5 için öngörü çıkış döneminde PS4’ün gerisinde kalacağı yönünde. Sony bu dönemde PS4 ve PS4 Pro fiyatlarında indirime gitmeyi de planlıyor.

PS5’in fiyatı ile ilgili bazı tahminlere de yer verilmiş yazıda. PS5 için oyun geliştiren bazı kaynaklar, yeni konsolun 499 $ ile 549$ arasında bir fiyatla satışa sunulmasını bekliyorlarmış. Bununla birlikte bileşen maliyetlerindeki artış ve temin sıkıntıları da fiyat üzerinde de bir baskı oluşturuyor.

Yeni konsolun çıkış oyunlarının geliştirilme süreçlerinin de salgın nedeniyle olumsuz etkilenebileceği de not olarak düşülmüş.

Yıl sonunda oyun severlerin beğenisine sunulacak PS5 için zorlu bir çıkış dönemi olacak gibi. Önümüzdeki günlerde Sony tarafından gerek Covid-19 salgının sürece etkileri, gerek PS5'in çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili açıklamaların yapılacağı bir konferans düzenlenmesi bekleniyor. Belki de beklendiği kadar olumsuz bir tablo söz konusu değildir. Bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
a.berkay.dursun
16 Nisan 2020 19:32

PS4 çıktığı gün Türkiyeye sadece 2000 tane gelmişti. Gece açılışından kapmıştım bir tanesini :D Sonra 1 ay falan yeni parti gelmedi hiç Türkiyeye.
PS5 ondan da az gelecekse eğer, boku yedik.

Parolamı Unuttum