PS5’in İlk Üç Konsolla Geri Uyumluluğu Olmayacak

Ubisoft noktayı koydu

Yeni nesil konsollar için geri sayım tam gaz devam ederken, geri uyumluluk meselesi de önemli gündem maddelerinden birisi olmaya devam ediyor.

Xbox cephesinde baştan itibaren net bir tablo söz konusuydu zaten. PS5 için ise geri uyumluluk “desteklenen PS4 oyunları” ile sınırlı kalacak denilmekteydi. Öte yandan bazıları bu ifadeyi “tüm PS4 oyunları” olarak aktarmakta. Aslında buradaki ikilemin kaynağı henüz tüm oyunların test edilmemiş olması. Yani bir aksilik olmadıkça tüm PS4 oyunlarının PS5'te de oynanabilir olması bekleniyor. Ne şekilde olursa olsun, PS4 ile geri uyumluluk olacağı konusunda bir tereddüt yok.

Ama daha önceki 3 konsol için de iddialar ortaya atılıyordu zaman zaman, PS5’in ilk 3 konsolun oyunları için de bir geri uyumluluk sunacağı ileri sürülüyordu. Ubisoft’un destek sayfasında paylaşılan bir bilgiyle bu konu netlik kazandı; iddia edildiği gibi PS, PS2 ve PS3 oyunları için bir geriye uyumluluk söz konusu olmayacak.

Böylece bir konuyu daha geride bırakmış olduk. Şimdi sıra geldi yeni nesil konsolların fiyatına. Bakalım o konuda ne zaman aydınlanacağız, merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
cavegamer3530
2 Eylül 2020 10:20

Ps 5 i aldığım zaman 4 teki psn hesabım ile girip 4 teki tüm oyunlarımı oynayabilecekmiyim? oyanyabileceğimi okumuştum ama cod neden crossplatform diye bundle çıkarttı? Ps desteği aradım adamlarda bizde resmi bilgi yok diyorlar.

Orcuncharted
1 Eylül 2020 13:26

PlayStation 5'i tercih etmemde önemli bir kriter olacaktı. Üzüldüm açıkçası... Gerçi şimdi baktım da, o açıklama kalkmış gibi görünüyor. Niye acaba? :D

Decypher
Orcuncharted
1 Eylül 2020 14:28

Doğru olmasa Sony'den hemen yalanlayan bir açıklama gelirdi diye düşünüyorum, ama sadece Ubisoft'u uyarıp yazıyı kaldırtmış gibi görünüyorlar.

Orcuncharted
Decypher
1 Eylül 2020 15:27

Bana da öyle geliyor :) Bir şeyler dönüyor da, hayırlısı diyelim :D


sSnake
1 Eylül 2020 12:31

Çok kötü bir karar.

Feyling
1 Eylül 2020 12:22

Meh

Parolamı Unuttum