PUBG'nin 2018 İçin Planları Büyük

PUBG gelişmeye devam edecek

PUBG'nin yaratıcısı Brendan "PlayerUnknown" Greene yaptığı bir açıklamayla PUBG'nin yıl içinde izleyeceği yol haritasını paylaştı ve biz de bu sayede popüler Battle Royale oyununda bizleri ne gibi yeniliklerin beklediğini öğrenmiş olduk. Hemen kısaca özetlemem gerekirse iki yeni harita, daha da özelleştirilebilir karakterler, yeni taşıt ve silahlar, geliştirilmiş balistik sistemi yıl içinde karşımıza çıkması planlanan yenilikler arasında.

Greene bu yeniliklerin her iki ayda bir büyük içerik güncellemeleri ile oyuna ekleneceğini ve bunlar arasında da yine küçük güncellemeler yapılmaya devam edileceğini söylüyor.

Yeni harita nasıl bir şey?

Öncelikle oyuna 4x4 kilometrelik yeni bir harita eklenecek. Bu şu anki PUBG haritalarının dörtte biri büyüklüğünde, çünkü Miramar ve Erangel haritaları bildiğiniz gibi 8x8 kilometre boyunda. Harita küçük olduğu için daha dar bir alanda daha yüksek tempolu ve daha heyecanlı bir Battle Royale deneyiminin yaşanacağını söylüyor Greene. İçinde su alanları da bulunan bu tropik ada gelecek ay test sunucunda test edilmeye başlanacak. 

Haritanın küçülmesiyle birlikte oyuncu sayısı 100 kişiden daha az mı olacak diye düşündük ama Greene "küçük haritada oyuncu yoğunluğu daha yüksek olacak ve maçlar daha kısa sürecek" dediğine göre bu sayı büyük ihtimalle değişmeyecek. Konsept çizimde de gördüğünüz üzere bu haritada içinde bina olan yalnızca beş altı bölge görünüyor, kalan kısım ise sık ormanlar, üç tane dağlık tepe ve sahil alanı ile kaplı. Ayrıca nehir haritayı üç adacığa bölmüş durumda.

Ayrıca standart 8x8 kilometre büyüklüğünde ikinci bir harita da yılın ilerleyen zamanında oyuna eklenecek.

Diğer yenilikler neler?

Özel oyun modlarının sayısınını arttırılması planlanıyor. Greene bunlar hakkında pek bir bilgi vermese de "yeni ve ilgi çekici" olacaklarını söylüyor.

2018'in ilk yarısı için yeni taşıtlar planlanmış durumda, yine benzer biçimde yeni silahlar ve eklentilerin de yakın zamanda oyuna eklenmesini bekliyoruz. Yol haritasında bu silahlardan biri olan Type 81 saldırı tüfeğinin resmini görüyoruz zaten.

En önemli yeniliklerden biri de oyunun balistik sistemi üzerinde yapılacak. "Uzun ve taşıt delen" mermileri artık elinizle, kolunuzla bloklamanız mümkün olmayacak. Şu anki sistemde merminin yalnızca ilk temas ettiği yer dikkate alınıyor, ama bu hafta test sunucularına alınacak olan yeni sistem daha gerçekçi bir hasar mekaniğini de beraberinde getirecek.

Yeni Emote sistemi ile radyal menü üzerinden istediğiniz hareketlere erişebilecek ve alkışlama, el sallama, kafayla onaylama, parmakla işaret etme gibi hareketleri yapabileceksiniz. Ayrıca birinci ve üçüncü şahıs modlarındaki çok sayıda animasyon da yenilenerek daha iyi hale getirilecek.

Elbette Greene oyunun eleştirilen yanlarının başında gelen optimizasyon sorunlarıyla ilgili de konuştu ve PUBG'nin yazılım ve sunucularının daha stabil hale getirilmesi ve optimizasyonu üzerinde durmadan çalışacaklarını, ayrıca hilecilere karşı mücadelelerinin de bitmeyeceğini de ekledi.

2018 yol haritasında bunlardan başka da yeniliklerin olacağını söyleyen Greene, yeni açıklamaları zamanı geldiğinde yapacaklarını da ekliyor. PUBG'nin yol haritası ile ilgili detayları bilgileri resmi web sayfasında da görebilirsiniz. 

PlayerUnknown's Battlegrounds PC ve Xbox One platformlarında mevcut.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum