PUBG'nin Son Ban Dalgası, Pro Oyuncuları Da Vurdu!

Radar hilesi kullanan 16 pro oyuncu tespit edildi

PlayerUnknown’s Battlegrounds'a gelen yeni hile karşıtı yazılım yüzlerce oyuncunun ban yemesine sebep oldu. "Radar" hilesi olarak adlandırılan bu yazılımı kullanan oyuncular arasında 16 pro oyuncunun bulunduğu söyleniyor.

Bazı Sans Domicile Fixe oyuncuları hileli yazılım kullandığını itiraf ederken, Pittsburgh Knights ekibi Belçikalı oyuncusu Can "TEXQS" Özdemir'in aynı hileyi kullandığı gerekçesi ile soruşturma altına alındı.

Knights ekibi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kendi organizasyonlarında böyle bir şeyin yaşanmasına izin vermeyeceklerini, her türlü soruşturmayı kabul ettiklerini ve PUBG Corp ile işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti. Hile kullandığı iddia edilen Can "TEXQS" Özdemir ise aksi kanıtlanana kadar takımdan uzaklaştırılmış durumda.

Sans Domicile Fixe ekibinin hikayesi ise oldukça komik. İnternet üzerinden düzenlenen PEL turnuvasına katılmayı başaran ekip, turnuva LAN sistemine geçtiği an sonunculuğa demir atmıştı. 

Radar adı verilen bu hile basitçe diğer oyuncuların yerini görmenizi sağlıyor. Şimdiye kadar "fark edilemez" olduğu iddia edilen bu hileyi kullanan 30.000 kişinin oyundan banlandığı söyleniyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum