PUBG'nin Son Güncellemesi Oyunda Performans Sıkıntıları Yaşatıyor

E zaten oyun çoğu kişi için öyle böyle çalışıyordu...

 PlayerUnknown's Battlegrounds için gelen son güncellemeyle birlikte yeni bir hile koruma sistemi oyuna eklenmişti. Ancak bu hile koruma sisteminin oyun performansını fena halde baltaladığı ortaya çıktı. Aslında bu bir iddia ancak mevzubahis hile koruma sistemiyle bir aşinalığım olduğu için çok da şüphe duymadım açıkçası.

Oyuncular genel olarak oynanışa doğrudan etki eden lag bazlı sıkıntılardan ve fps kayıplarından şikayetçi ve hatta oyunun Reddit sayfasında da konu hakkında hafta sonundan beri düzenli olarak başlık açılıyordu. Şimdiyse tüm sıkıntılar tek bir başlıkta toplanıyor, tabii arada diğerlerinin yazdığını okumadan yeni başlık açanlar da olmuyor değil tabii. Ancak bu kadar çok şikayet gösteriyor ki bu bir tesadüf değil. Özellikle orta seviye sistemlerde fps kaybının net şekilde gözlemlendiği belirtiliyor.

Steam Oyun İncelemeleri Sisteminde Değişikliğe Gidiyor

Oyunun .exe dosyalarıyla oynanmasını ve kod enjekte edilmesini engellemek için Themida isimli bir araç kullanılıyor. Bu aracın da duruma göre %20'ye kadar varan performans kayıplarına sebep olduğu belirtiliyor. PUBG açık kaynak kullanmadığı için lagın sebebi sunucudan mı yoksa Themida'dan dolayı mı gerçekleşiyor bunu söylemek güç.

Bununla birlikte Bluehole'un ve PUBG Corp.'un olaya el attığını ve sorunu kabullendiğini belirtelim. En azından yanıt gecikmedi ve bazı oyun firmaları gibi "Yok öyle bir şey." diyerek kendi oyuncu kitlelerini kandırmıyorlar.

PUBG, Altın Joystick 2017 Ödülleri'nde yılın en iyi PC oyununa layık görüldü. Diğer ödülleri ve kazananları buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz Oyungezerler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum