Quake Champions'un Ödeme Modeli Açıklandı

Quake Champions F2P(imsi) oluyor.

Toplanın şahane haberlerim var. Fazla uzatmadan lafa gireyim Quake Champions F2P olacak. Nasıl iyi değil mi? hehe... Ben sevinçten sağa sola Rail Gun sıkıyorum şu an.

Oyun ücretsiz olacak fakat istediğiniz karakterleri açmak için ödeme yapmanız gerekecek. Başlangıçta elinizde sadece Ranger adında bir karakter bulunacak ve bununla ücretsiz oynayabileceksiniz. Dilerseniz karakterleri teker teker açabilecek dilerseniz misal; Champion Pack'i satın alıp Ranger ve bütün diğer karakterlere sahip olabileceksiniz (fiyatı muhtemelen 3A düzeyinde olacak). 

Id'den Tim Willits F2P kararlarını, oyun dünyasının 1996'dan beri (Quake'in ilk çıktığı sene) çok değiştiğini ve çevrimiçi oyunlarda daha fazla oyuncuya ulaşmak istiyorsanız ürününüzü ücretsiz olarak sunmayı doğru buldukları için aldıklarını söyledi. Bütün oyuncular aynı haritalarda mücadele edebilecek fakat sadece oynayabildikleri karakterler farklı olacak (hiç karakter satın almazsanız). 

Peki oyun içi para birimi ile karakter alabilecek miyiz? Hem evet hem de hayırdiyebilirim. Maç yaptıkça kazanacağınız "favor" adında bir Quake para birimi bulunuyor. Bunu biriktirerek diğer şampiyonları açabileceksiniz ama... Bekleyin... "Belirli bir süre". Yani oyun içi kazandığınız para ile bir şampiyonu komple listenize ekleyemiyorsunuz ve sınırlı oynama sürenizin ne kadar olacağı da belli değil. Bunun cevabına daha karar veremeyen ekip, kapalı beta sonuçlarından sonra oynama süresine karar verecekler. Söylediklerine göre "favor" kazanmak için gecenizi gündüzünüze katmak zorunda kalmayacaksınız, biriktirmesi kolay olacak. Favor'ı sadece karakter açmak için değil ayrıca "backpack" açmak için de kullanabileceksiniz. Bu backpack'lerden "rune challange" adında bir eşya düşecek, eğer rune challange'de başarılı olursanız yeni şampiyonları görebilecek (listenize eklemiyorsunuz, gizli bir karakteri açmak gibi düşünün) ve kostümler edinebileceksiniz.

Quake Champions Blood Covenant haritası ve Nyx videosu haberimiz için buraya bakabilirsiniz.

CS:GO'dan ve Overwatch'tan önce rekabetçi oyunculuğun Quake ile başladığını belirten ekip, yıllar boyunca iyi şekilde çalışarak Quake Champions'u rekabetçi arenalarda turnuva düzeyine çıkartmak için uğraşacaklarının altını çiziyor. Sizi bilmiyorum ama ben gayet ümitliyim.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum