QuakeCon 2017'nin Tarihi ve Yeri Belli Oldu

Bütün Con'ların babası bu yıl geri dönüyor

Quake Champions neye benzer veya tutar mı hiçbir fikrim yok ama habere geçmeden evvel geçmiş QuakeCon'lar hakkında size ilginç bilgiler vereyim.

Biliyor muydunuz v.1.0? John Carmcak'ın 1997 yılında düzenlenen QuakeCon'da Quake şampiyonu olan Dennis Fong'a, ortada hiç öyle bir ödül yokken sadece içinden geldiği için Ferrari'sini hediye ettiğini biliyor muydunuz? Yanlış hatırlamıyorsam bir hayli uzak bir eyalette yaşayan Dennis'e arabayı götürebilmesi için etkinlik sonunda cep harçlığı da vermiştir. O dönem John Carmack ve John Romero bildiğiniz para bastığı için böyle bir hediye şaşırtıcı olsa da adamlara zerre koymayan ufak bir meblağ idi.

Bu sene 22'cisi düzenlenecek QuakeCon Dallas'a taşınıyor. 24'ünde başlayacak etkinlik 27'sinde bitecek. Artık gelenek olan anormal büyük LAN partilerinin yanı sıra, yeni tanıtımlar, paneller ve turnuvalar olacak. Prey'in Mayıs ayında çıkacağını düşünürsek bol bol Prey göreceğiz orası kesin. 2015'teki etkinlikte sadece gelenlere DOOM şöyle ucundan gösterilmişti. Bu sefer gidecek olanlara da Quake Championsgösterilebilir diye düşünüyorum. Eğer oralardaysanız çoğu etkinliğin aksine QuakeCon'a ücretsiz katılabiliyorsunuz. Bütün Con'ların babası olan bu etkinlik kaçmaz (ama tabii ki gidemeyeceğiz). Olur da yolunuz mucizevi bir şekilde oraya düşerse ve bütün sene iyi ve toxic bir oyuncu olmadıysanız belki John Romero ve John Carmack'ı görebilirsiniz (sanmıyorum).

Biliyor muydunuz v.2.0? John Romero çocukluğundan beri oynadığı oyunlarda bütün rekorları kıran azılı bir oyuncu olarak tanınır. Doom'un ve Quake'in bölüm tasarımcısı olması süper oyuncu yetenekleri ile birleştiğinde alemde doğal olarak yenilmez olarak bilinirdi. Her haritayı ve silahı en ince ayrıtısına kadar bildiği yetmezmiş gibi bir de ninja refleksleri vardı. Lakin 1998'te umulmadık bir şey oldu ve KillCreek takma isimli Stevie Case adında güzel bir hanım oyuncu Quake'te John Romero'nun ağzını burnunu kırıp onun yenilmezlik ünvanını elinden aldı. Case bundan evvel Entropy adındaki ünlü (ama o dönem para kazanmayan) Quake oyuncusu ile beraberdi. Sonrasında John Romero ile yakınlaştılar ve 2003'e kadar beraber oldular. Romero onu kurduğu (ne yazık ki feci şekilde batacaktı. En büyük nedenlerinden bir tanesi John Romero'nun müthiş egosuna yenik düşüp, Superstar travması geçirip yaptıkları yeni oyun Daikatana için dergilere koca koca "John Romero sizi kevaşesi yapacak!" diye reklam vermesi idi) Ion Storm adlı oyun stüdyosunda "Game Tester ve Designer" yaptı. Sonra beraberinde başka bir şirket kurdular ve battılar. Nihayetinde ayrıldılar ve bu arada Stevie Case Playboy kızı oldu. Romero şu an başka bir oyun yapımcısı olan Brenda Romero ile beraber, çocukları ile mutlu mesut bir hayat yaşıyor (ve arada bir paha biçilmez oyun koleksiyonunu Amazon'da satışa koyuyor).

quakeconstevie

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum