Ratatan, Kickstarter'da Hedefinin 10 Katı Fon Topladı

Şimdi 2025’e kadar kim bekleyecek :)

Bir süre önce, Patapon’un ruhani takipçisi olarak değerlendirilebilecek Ratatan duyurulmuş, oyun için bir Kickstarter kampanyası başlatılmıştı. Kampanyanın ilk saatinde 20 milyon ¥ (yaklaşık 140,000$) düzeyindeki hedefe ulaşılması, oyunun duyurulur duyurulmaz kendisine bir takipçi kitlesi edindiğine işaret ediyordu.

Toplanan destek bu kadarla da kalmadı tabii. 1 Eylül itibariyle sona eren kampanya sonucunda; Ratatan, Kickstarter’da bu zamana kadar en çok fon toplayan 36. oyun oldu. 14.598 destekçi toplamda 219,3 milyon ¥ (yaklaşık 1,5 milyon $) düzeyinde bir fon sağladı oyuna. Bu da yapımcıların belirlediği birçok hedefe ulaşıldığı anlamına geliyor. Bunlar arasında konsol versiyonu, mini oyun, gizli son, orkestra müzikleri, zor mod (Hard Mode) ve oynanabilir kara ratatanlar gibi hedefler bulunuyor.

Ulaşılamayan tek hedef 225 milyon ¥ gibi bir hedef destek tutarı belirlenen “kara ratatan hayvanlar” (Dark Ratatan Pets) hedefi olmuş. Ama geliştirici ekip, Backerit kanalıyla gelen bağışların da bu hedef için ek destek olarak sayılabileceğini ve bu sevimli hayvanları da oyuna ekleyebileceklerini belirtiyorlar.

Yapımcılar, henüz geliştirme sürecinin çok başında olduklarını, bununla birlikte Nisan 2025 itibariyle vadettikleri her şeyi oyuna eklemiş olacaklarını söylüyor. Önümüzdeki yılın 2. yarısında PC için bir beta testi yapmayı planladıklarını da ekliyorlar. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum