Razer, Corona Virüsle Mücadele İçin Maske Üretip Bağışlayacak

Üretim bandının bir kısmı bu işe ayrılıyor

Corona virüs salgını dünyanın başına çok büyük bir dert oldu, ülkeler içine kapanmaya, bizlerse mümkün olduğunca evlerimizden çıkmamaya başladık. Bu mücadele daha uzun süre sürecek gibi görünüyor ve hepimiz bu süreci kolaylaştırmak için üzerimize düşenleri yapmak, sosyal mesafemizi korumak zorundayız. Bu mücadele kapsamında taşın altına elini sokan isimlerden birisi de oyuncular olarak çok yakından tanıdığımız Razer oldu.

Razer CEO'su Min-Liang Tan bu sabah saatlerinde attığı tweet dizisiyle, corona virüse karşı savaşa destek vermek amacıyla maske üretimine başlayacaklarını duyurdu.

Min-Liang Tan'ın tam açıklaması şu şekilde:

Son bir kaç gündür bu fikri hayata geçirebilmek için çok az uykuyla duruyorum ama sizlere Razer ekibi adına bu duyuruyu yapabiliyor olmaktan çok mutluyum. COVID-19 durumu kötüleştikçe dünyanın dört bir yanındaki sağlık otoriteleri, virüsle ön saflarda savaşan sağlık personelince kullanılan cerrahi maskeler konusunda yokluk yaşamaya başladılar. Hatta bazı ülkeler bu sıkıntı üzerine maske ihracatını bile yasaklamış durumda.

Kalabalıktan uzak durmak (ve oyun oynamak) için evinde kalanların sayısının artmasıyla birlikte ürünlerimize olan talep de inanılmaz biçimde artmış durumda, ama Razer olarak hangi sektörden olursak olalım virüsle savaşmakta hepimizin rolü olduğunun farkındayız.

Son birkaç gündür tasarımcılarımız ve mühendislerimiz 24-saatlik vardiyalarda çalışarak mevcut üretim hatlarımızdan bazılarını, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere bağışlayacağımız cerrahi maskeler üretecek şekle dönüştürmeyi başardılar.

Dünyanın farklı ülkelerindeki sağlık otoritelerine 1 milyon maskeye kadar bağış yapmayı hedefliyoruz. İlk olarak, ilk parti üretimin bir kısmını COVID-19'la savaşlarına yardımcı olması için bağışlamak üzere Singapur'daki otoritelerle irtibat kurduk.

Diğer Razer küresel ve bölgesel ofislerimiz de ilgili hükümetlere / sağlık otoritelerine erişerek, desteğimizi ve maske bağışlarını nasıl önceliklendirebiliriz, tartışacak ve kararlaştıracaklar.

Hepimizin oynayacak bir rolümüz var ve durum daha ciddi hale gelirken hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Lütfen kendinizi ve ailenizi güvende tutun - bu zor günlerde birbirimize destek olalım. Razer ekibi de elinden geleni yapmak üzere inisiyatif alacak.

Üretim hatlarımızın bazılarını acilen dönüştürmek ve maske bağışı yapmak Razer'ın atacağı pek çok adımdan sadece ilki. Ekstra zamanımızı, kaynaklarımızı, çabamızı ve yeteneğimizi COVID-19 savaşında kullanmaya kararlıyız.

Her ne kadar bu tweet zincirinin altında RGB maske esprileri de yapılmış olsa da, bunun takdir edilesi bir davranış olduğu da çoğunluk tarafından belirtilmiş. Ben de kesinlikle aynı fikirdeyim. Elinde üretim gücü olan böyle büyük markaların atacağı bu tür adımları takdir etmek gerekiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum