Razer’ın VR Gözlüğü İçin Dört Yeni İçerik Partneri

OSVR de yan kulvardan güçlü geliyor.

Adından da anlaşılacağı üzere açık kaynak kodlu bir VR çözümü olmaya niyetli olan Razer’ın OSVR’ı (Open Source Virtual Reality) yeni anlaşmalarla içerik ağını genişletiyor.

Son olarak Valve’ın OpenVR’ı, MonoGame, VorpX ve Unigine motorunu da uyumluluk listesine katan OSVR, Temmuz ayında ilk kez insanlarla piyasada HDK (Hacker Dev Kit demek oluyor kendisi) olarak görüşecek. O zamana kadar Leap Motion’u burun kısmına takılı şekillerde bazı fuarlarda gördük ürünü.

Destekleyenler listesine katılan bu isimler hem sanal gerçeklik tarafında, hem de modil dünyanın içeriğinin aktarılmasında önemli roller üstleniyorlar. Razer’ın konuya açık kaynak kodlu yaklaşıyor olması da (AMD’nin LiquidVR’ı gibi) çok da hoş bir hareket tabii. Bu arada bu listeye Unity ve Unreal gibi isimlerin daha önceden katılmış olduğunu da belirtelim.

2016 yılı cidden VR’ın yılı olacak gibi. Tabii bizim ülkemizde vergilerden, algılardan o yıl biraz sarkabilir diyor, gözümüzden bir damla yaş süzülürken ufka doğru yüzümüzü çeviriyoruz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum