Red Dead Redemption 2 İlk Oyundan Öncesini Konu Alacak

Red Dead Redemption 2 daha resmi olarak açıklanmadı bile, ama...

 Rockstar ve Take-Two'nun birlikteliğinden doğan altın çocuk, gelmiş geçmiş en harika Western oyunu Red Dead Redemption'ın ikincisi büyük ihtimalle ana hikayeden önceki bir zamanda geçecek.

Evet, daha oyunun çıkacağı bile resmi olarak doğrulanmadı, ama Take-Two'nun CEO'su Strauss Zelnick oyunun bir seri olacağını duyurmuştu. Hatta çalışmaların çoktan başladığını da çıtlatmıştı. Eh haliyle oyunun çıkacağını biliyoruz, resmi bir duyuruya ihtiyacımız yok.

NeoGAF'ta çıkan ve ardından hemen kaldırılan bir görsel var, oyunun geçeceği harita olduğu iddia ediliyor. Bağımsız bir kaynak bu haritanın oyun için hazırlanan güncel bir sanat çalışması olduğunu Techradar'a açıklamış, bu kaynağın da oyunu geliştiren ekibe oldukça yakın bir isim olduğunun altı çizilmiş. Yani hala hiçbir şey resmi değil. Hatta pek çok kullanıcı haritanın resmiyetini sorguluyor, ancak Techradar'ın bu konularda iyi bir ünü olduğunu hatırlatmak isterim, güvenilir bir kaynaktır. Üstelik forum kullanıcıları bu sızan haritayla, oyunun temelini oluşturan büyük haritayı karşılaştırmışlar ve arada neredeyse fark yok.

red-dead-2-leaked-map

Yeni oyun, eski haritanın doğusunda geçecek. Bu malum kaynak, aynı zamanda oyunun Red Dead Redemption'da yaşanan olaylardan önceki bir zamanda geçtiğini, yani 'prequel' olduğunu da belirtti.

Aynı zamanda ilk oyunun en büyük eksiklerinden biri olan 'yüzememek' muhtemelen Red Dead Redemption 2'de bir sorun olmaktan çıkacak. Haritaya bir bakış atmak yeterli. Önemli bir kısmı sudan oluşuyor. Muhtemelen kahramanımız artık yüzmeyi becerebilecek ve ek olarak denizde gidecek bir iki tekne, bot gibi taşıtlarla da tanışabiliriz.

Haritanın güney batı köşesinde Blackwater City ve Great Plains bölümlerini görebiliyoruz ki ilk oyunda bu iki bölge aktif olarak kullandığımız yerlerdi. Ek olarak kullanıcıların ve bizim de gözümüze çarpan ince bir detay var. Güney doğu tarafında ise Mafia III'ün geçeceği New Bordeaux bulunuyor. İki oyunda da Take-Two parmağı olduğunu hatırlatırım. Yapımcılar, iki oyun arası bir köprü kuruyor olabilirler, hikayelerimiz aynı evrende geçiyor olabilir. Bu da ayrı bir heyecan sebebi.

 İkinci oyunun adı da daha önce Red Dead Redemption: Legends of The West olarak sızdırılmıştı, ancak bu da resmiyete kavuşmadı. Oyunun ilk resmi duyurusun E3 2016'da yani bu yazın başında yapılması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum