Red Dead Redemption 2'nin PC Satışları Steam'le Birlikte Sıçrama Yapmış

Arthur Morgan'ların sayısı artıyor

SuperData'nın verilerine göre Red Dead Redemption 2'nin Steam'de satışa sunulması, dijital satışlarda ciddi bir artışa neden olmuş.

Bildiğiniz gibi oyun ilk olarak Rockstar Launcher ve Epic Games Store üzerinden satışa çıkmış, bir aylık bir exclusive süresinin ardından Steam'e de geçiş yapmıştı. Verilere göre oyun Kasım ayında bu dijital platformlar üzerinden yaklaşık 406 bin satmışken, Steam üzerinden satışa çıktığı Aralık ayında dijital satışlar iki katından fazla artarak 1 milyon civarına dayanmış.

Bu da çok sayıda oyuncunun bu kısa exclusive döneminde sabrederek oyununn Steam'de çıkmasını beklediklerini gösteriyor. Aslında Epic Games Store da, Steam de oyunu Rockstar Launcher üzerinden çalıştırıyor, fiyat bakımından baktığımızda da özellikle indirim dönemindeki fırsatlarıyla Epic Games Store'daki RDR 2 daha bile avantajlıydı. Ancak arada 'başarım desteği' gibi önemli bir fark da var ki, bu da aslında çoğu oyuncunun önem verdiği şeylerden birisi.

Aralık ayı satış raporlarında ayrıca GTA V'in 2017 Aralık ayından beri en yüksek dijital satış değerine ulaştığı belirtilmiş. Oyun bu ay içerisinde yaklaşık 85 milyon dolarlık ek satış yapmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum