Remedy CEO'su, Control'ün Satışlarından Memnun

Epic'ten gelen paradan da memnunlar tabii

2019'un en sevilen oyunlarından biri olan Control, Remedy için de tam bir başarı öyküsü oldu. Belki satış rekorları kırmadı ama en azından oyunun hem geliştiricisi Remedy, hem de yayıncısı 505 Games'e büyük ölçüde kar sağladığını artık biliyoruz.

Remedy CEO'su Tero Virtala, GamesIndustry'e verdiği röportajda oyunun bütçesinin 30 milyon eurodan az olduğunu belirtmiş. Zaten hatırlarsanız, Epic Games oyunun Epic Games Store'a özel yayınlanması için 10 milyon dolarlık bir ödeme yapmıştı. Ayrıca oyunun ilk haftasında yaklaşık 17.7 milyonluk satış yaptığı da raporlar arasında yer alıyordu.

Virtala şöyle konuşmuş:

"Daha büyük geliştirme bütçelerine sahip diğer bazı oyunlar gibi devasa satış rakamlarına ihtiyacımız yok. Control satış listelerinin zirvesine kurulmadı ama düzenli satışlar sayesinde oldukça iyi durumdayız. Biz daima duruma uzun vadeli olarak bakıyoruz.

Bugünlerde çoğu oyun için satışların büyük bir kısmı dijital mağazalarda uzun dönemde gerçekleşiyor ve Control da satmaya devam ediyor, bu iyi bir şey. Oyuna ücretli ve ücretsiz yeni içerikler getiriyoruz. Oyunumuz yüksek kalitesini ve farklılığını kanıtladı ve ne kadar iyi bir oyun olduğu da kulaktan kulağa yayılıyor. Henüz Control ismini duymamış büyük bir kitle olduğunu da biliyoruz. Bunların tümü de uzun vadeli satışları etkileyecek faktörler.

Stratejik olarak asıl önemli olan şey yeni bir markayı başarıyla oluşturabilmekti. Bu sektörde bunu başarmak zor bir şey. Sürekli olarak yeni oyunlar gelip gidiyor, ama çok az gerçekten fark yaratıp özel bir isim haline geliyor. Henüz elbette daha işin başındayız ama Control kendini göstermek ve hayran kitlesi oluşturmak konusunda başarılı işaretler sergiliyor."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum