Remedy, Control'ün EGS Kullanımını Zorunlu Kılan PC Yamasını Geri Çekti

Hatamız için Epic Games'i suçlamayın da demişler

Control'e çeşitli hata düzeltmelerine ek olarak Fotoğraf Modu da ekleyen 1.04 yaması, bazı PC oyuncularının başına olmadık bir sorun getirdi. Çünkü bu yamanın ardından Control'ü çalıştırmak için Epic Games Store üzerinden başlatmak zorunlu hale gelmişti.

"Control zaten belli süreliğine Epic Games Store'a özel değil miydi?" diye soranlarınız olmuştur, even öyleydi ama oyunu doğrudan exe dosyasını kullanarak çalıştırmak veya Steam kütüphanesine dış oyun olarak ekleyip oradan çalıştırmak mümkündü. 1.04 yamasının ardındansa bunu yapmak isteyen oyuncuların Control'ün EGS yoluyla çalıştırılması gerektiğine dair bir hata mesajıyla karşılaştılar. Bu da Steam gamepad kullanan veya Steam'in desteklediği diğer Bluetooth gamepadleri kullanmayı tercih eden oyuncuların, gamepad kullanamamasına da neden oldu haliyle.

Ancak bu durum kasıtlı olarak yapılmamış, tamamen bir hata sonucu gerçekleşmiş. Gelecekte çıkacak olan DLC'leri teyit etmek üzere konulan sistem beklenmedik sonuçlara yol açmış ve oyunun EGS kullanımını zorunlu hale getirivermiş. Remedy bu konuda özür dileyerek yamayı geri çektiklerini, düzeltip tekrar yayınlayacaklarını duyurdu.

"Bizim hatamızdan dolayı Epic Games'i suçlamanıza gerek yok" diye de not düşmüşler açıklamada.

Yani 1.04 yaması düzenlenip yayınlandığında oyunu dilerseniz offline oynamaya devam edebileceksiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum