Remedy, Yıllar Önce Alan Wake 2 Üzerinde Çalışmış Fakat Proje Başarısız Olmuş

İyi sonların sadece masallarda olması sorunsalı...

Remedy’den Thomas Puha, VG247’ye verdiği röportajda ekibin yıllar önce Alan Wake 2 üzerinde çalışmaya başladığını fakat projenin istedikleri gibi sonuçlanmadığını itiraf etti. Puha, detaya girmese de Remedy’nin “Alan Wake’in” isim haklarına sahip olduğunu tekrar doğrulamış oldu.

Puha: “Alan Wake 2’nin üzerinde yıllar önce çalışmaya başladık fakat işler istediğimiz gibi gitmedi. Yani ortada henüz bir şey yok. Bununla birlikte önümüzdeki yıllarda tamamen dolu olduğumuzu da hatırlatayım. Evet, Alan Wake’in isim haklarına sahibiz ama sorunlar bununla bitmiyor.”

Yani ortada oynanabilir bir Alan Wake 2 demosu dolaşıyor olabilir. Puha projenin iptali üzerindeki detayları açıklamasa da sorun Alan Wake ve Quantum Break’in dağıtımını üstlenen Microsoft’tan kaynaklanıyor olabilir. Tabi ki sorun, Puha’nın ifade ettiği gibi Remedy’nin son projeden memnun kalmaması da olabilir.

Kısacası firmanın Alan Wake 2’den uzaklaşmasının arkasında Remedy’nin parasını, zamanını ve kaynaklarını tasarruflu kullanmak istemesi yatıyor. Şimdilerde elinde sadece Epic Store’a özel olacak Control bulunan Remedy, birkaç sene daha yeni oyun üzerinde çalışmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum