Resident Evil 2 Gümbür Gümbür Geliyor

Nostalji zamanı.

Son yılların en heyecan verici yeniden yapımlarından biri olan Resident Evil 2'dan, yeni bir oynanış videosu geldi. Tokyo'da düzenlenen ACGHK'ye katılan Capcom, oyunun yapımcıları Tsuyoshi Kanda ve Yoshiaki Hirabayashi'nin de katılımıyla bir Resident Evil 2 etkinliği düzenledi. Bu sayede oyuna ait yeni detaylar da gün yüzüne çıkmış oldu.

Claire Redfield'ın Resident Evil 2'deki Yeni Görüntüsüne Ne Diyorsunuz?

Oyunun yapımcıları, Resident Evil 2'nun bu yeniden yapımında kendilerini en çok zorlayan şeylerden birinin orijinal oyunu oynayanların hatırlayacağı devasa timsahı tasarlamak olduğunu belirttiler. Günümüz şartlarında bu devasa timsahın pek de inandırıcı görünmeyeceğini ve hatta oyunun genel tonuna aykırı olacağını düşünen yapımcılar, ilk etapta timsahı oyundan çıkarmayı dahi düşünmüşler ancak oyunun hayranlarından gelecek olan tepkileri düşündükten sonra bu kararlarından vazgeçmişler. Sonunda, her ne kadar kendilerini zorlayacak da olsa gerçekçi görünen ve görsel olarak etkileyici bir timsah modellemeye karar vermişler. Ayrıca Hirabayashi bu oyunu yaparak insanların anılarını yeniden şekillendirmiş olacaklarını ve bunun da ayrı bir zorluğu beraberinde getirdiğini itiraf ediyor.

Resident Evil 2 Remake’ten 20 Dakikalık Oynanış Videosu

Aslında bu açıklamalar bile bizlere bu yeni Resident Evil 2'nun nasıl bir özveri ile yapıldığını gösteriyor. Zaten orijinal oyunun yönetmeni Hideki Kamiya da yeniden yapım ekibine güveninin tam olduğunu belirtmişti. Capcom'un oyunun üzerine titrediği her halinden belli. Biz oyunseverler sadece yüksek çözünürlüklü bir yeniden sürüme dahi razıyken, Capcom oyunun tamamen yeniden yapılacağını açıklayarak Resident Evil 2'nun ne kadar özel bir oyun olduğunu bizlere tekrar hatırlatmış oldu.

Evet, oyun müthiş görünüyor. Bana göre serinin hala en iyi oyunu olan orijinal Resident Evil 2'nun önceden render edilmiş arkaplanlarını ve sanat tasarımını unutabilmek mümkün değil. Capcom da oyunun ruhuna ihanet etmeyen, anılarımıza saygılı ancak aynı zamanda da yepyeni bir Resident Evil 2 deneyimi hazırlamış gibi duruyor bizlere.

Takvimlerinizi işaretleyin, 25 Ocak günü Resident Evil 2 bir kez daha bizlerle!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum