Resident Evil 4 Remake’ten Yeni Bilgiler Var: QTE, Yan Görevler ve Dahası

Bakalım RE 2 Remake gibi başarılı olabilecek mi

Resident Evil serisi bir yandan yeni oyunlar bir yandan da yeniden yapımlarla devam ediyor yoluna. Resident Evil 2 Remake, gösterdiği muhteşem performansla, serinin eski hayranlarını mutlu edip bir yandan da yeni hayranlar edinmeyi başarmıştı. Ayrıca yeniden yapımlar konusunda da çıtayı yükseltmeyi başaran oyunlardan birisi olduğunu belirtmek gerek.

Sonrasında Resident Evil 3 Remake geldi, ama orada bir miktar hayal kırıklığı yaşandığını söylemek mümkün, içerikten kırpılıp apar topar çıkarılmış gibi hissettirmişti oynayanlara.

Şimdiyse sıra Resident Evil 4 Remake’te. RE 2 Remake’e benzer bir performans bekliyoruz kendisinden. Bir aksilik olmazsa bu yılın sağlam yapımları arasına adını yazdıracaktır diye tahmin ediyorum. Game Informer da bir özel sayı hazırlayıp oyun hakkında bazı bilgiler paylaşmış durumda.

RE 4 Remake, orijinal oyunu sadece görsel yönden değiştirmekle kalmayıp bazı eklemeler de yapıyor. Bunlardan birisi yan görevler olacak. Orijinal oyundaki QTE sahnelerine de el atılmış, günümüze daha uygun bir hale getirilmiş bu sahneler. Bıçak kullanımı konusunda da bir güncelleme söz konusu, çok fazla kullandığınızda kırılacaklar.

Önemli değişikliklerden birisi de oyundaki karakterlerden Ashley Graham ile ilgili değişiklik olmuş. Graham için bir sağlık göstergesi bulunmayacak, ama fazla hasar aldığında düşecek. Kendisine, bizi takip etme veya geride bekleme komutları verebileceğiz; ama biz düşmanlarla kapışırken saklanmasını sağlayamayacağız. Capcom, gerçekçilik hissini artırmak için böyle bir tercihte bulunmuş.

Resident Evil 4 Remake, 24 Mart’ta geliyor. Bakalım beklenildiği gibi olacak, yine hayranlarını mutlu etmeyi başarabilecek mi.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum