Resident Evil Çekimlerinde Kolunu Kaybeden Dublör Açtığı Davayı Kazandı

Önemli bir gelişme

Yaklaşık yedi ay önce sizlerle paylaştığımız haberde Milla Jovovich'in "The Final Chapter" filmindeki dublörlüğünü yapan Olivia Jackson'ın yaşadığı korkunç kazadan bahsetmiştik. Jackson, güvenlik tedbirlerinin tam alınmamış olması sebebiyle sette kolunu kaybetmiş ve yapımcı ekipten sadece 33.000 dolarlık tazminat alabilmişti. 

Yapımcılara dava açan Jackson, sonunda açtığı davayı kazandı. Güney Afrika mahkemesinin kararında, kazanın yaşandığı sahnenin "hatalı planlandığı" vurgulanmış. The Hollywood Reporter'ın haberine göre yargıç, yapımcı ekibin avukatlarının "Jackson'ın motosiklet becerilerinin yetersiz olduğu" iddialarını reddetmiş durumda. 

Davayı kazanan Jackson'ın tazminat olarak ne kadar ücret alacağı ise henüz açıklanmadı. Öte yandan kazanın yaşandığı Resident Evil: The Final Chapter dünya çapında 312.2 milyon dolarlık hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Jackson bugüne kadar Guardians of the Galaxy Vol. 1, Mad Max: Fury Road ve Avengers: Age of Ultron gibi filmlerde de dublörlük yapmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum