Resident Evil Village'in Ana İlham Kaynağı Resident Evil 4'müş

Temelleri sağlam kurmuşlar

2005 tarihli Resident Evil 4, çoğu oyuncu tarafından Resident Evil serisinin en iyi oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Hatta Resident Evil 2 Remake çıkana kadar pek çok listenin de zirvesinde bulunan bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Bu oyun Resident Evil serisinde bir devrim niteliğindeydi, çünkü serinin yaratıcısı ve oyunların yönetmeni Shinji Mikami sabit kamera açılarını bir kenara bırakarak omuz arkası kameraya geçmişti. Oyunda Resident Evil 2'nin yıldızı Leon S. Kennedy ile uzak bir İspanyol köyünden ABD Başkanı'nın kızını kurtarmaya çalışıyorduk.

Resident Evil Village'in yapımcısı Peter Fabiano, Resident Evil Village'da da Resident Evil 4'tekine benzer bir atmosfer ve oynanış sunmayı hedeflediklerini, Resident Evil Village'ın başlıca ilham kaynağının Resident Evil 4 olduğunu söylüyor.

Official PlayStation Magazine'e konuşan Fabian, bu oyunun ikonik ve ileride de akıllarda kalıcı bir oyun olacağını söylerken şunları ifade etmiş:

"Oyuncuların, oyunu ana kahramanımız Ethan Winters'ın gözlerinden tecrübe etmeye devam etmelerini istedik. Sonuçta bu Resident Evil 7: Biohazard'ın devamı. Bu sayede hedeflerimizi net biçimde belirleyebildik. Resident Evil ekipleri arasında sürekli bilgi alışverişi yapmak, bugüne kadarki en iyi hayatta kalma - korku oyunu olacağını düşündüğümüz Village'i hazırlamakta bize çok yardımcı oldu.

Resident Evil 4'ten çok fazla esinlendiğimizi fark edeceksiniz. Ekibimiz gerçek anlamda otantik bir duygu yaratmak için çok sıkı çalıştılar. Diken üstünde olmanızı sağlayacak çok sayıda sürpriz olacak, oyunda savaş, keşif ve bulmacaların oldukça dengeli olduğunu göreceksiniz."

Resident Evil Village, Resident Evil 2 Remake'le birlikte son yıllarda RE sevenleri en çok heyecanlandıran oyun oluyor. Kendisiyle 7 Mayıs tarihinde buluşacağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum