Resmi: Disney, Century Fox'un Eğlence Sektörü Varlıklarını Satın Aldı

Süper kahraman dünyası daha da genişleyecek desenize.

 Yapılan son açıklamaya göre 21st Century Fox'un eğlence alanındaki varlıklarının tamamı Walt Disney'e geçti. Taraflar toplamda 52.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmayla birlikte Fox'un Sky üzerindeki %39'luk hakkı ve 20th Century Fox Film Stüdyoları Walt Disney'e geçmiş oldu.

Fox'un elinde kalan Fox Haberler ve Fox Sporlar bölümü ise yeni bir şirket altında devam edecek. Walt Disney aynı zamanda Marvel'ın da sahibi olduğu için bu anlaşma biz çizgi romanseverler adına büyük bir anlam taşıyor. Zira sonunda Deadpool'dan X-Men'e, Fantastik Dörtlü'ye kadar pek çok karakteri aynı sinematik evrende izleyebileceğiz. Eh, geçtiğimiz yıllarda Sony'den Spider-Man'i de geri aldıklarını ve ortak çalışmaların sürdüğünü düşünürsek Disney tüm Marvel haklarını tek çatı altında toplamayı başarmış gibi gözüküyor. 

21 yaşında babasından ona miras kalan gazeteyi günümüzün en büyük medya ve eğlence devlerinden biri haline getiren Rupert Murdoch, bu anlaşmayla birlikte yarım asırlık büyüme sürecini de noktalamış oldu ve ilk defa küçülmeye gitti. Açıkçası dedikodular çıkana kadar kimse böyle bir anlaşmayı beklemiyordu ve Murdoch'un oğulları James ve Lachlan'ın şirketin başına geçmesi bekleniyordu. 

Bu anlaşmanın ardından Disney'in CEO'su Bob Iger, 2021'e kadar kontratını uzattı ve satın alma işleminin sorunsuz bir şekilde sona ermesini sağlamak için görevine devam edeceğini açıkladı. Walt Disney, aynı zamanda Fox'un Hulu üzerindeki hisselerine de satın alıyor. Hulu ise bildiğimiz üzere Netflix'in ABD'deki en büyük rakiplerinden biri. Marvel'ın da kendi dizi servisini hazırladığını düşünürsek bu eylem de gayet mantıklı bir hamle olarak önümüze çıkıyor aslında. Bununla birlikte Hulu'nun sahipleri arasında Comcast ve Time Warner'ın olduğunu da unutmamak gerekli. 

Bu anlaşmayla birlikte eski Star Wars filmleri, Avatar filmleri ve Deadpool da Disney'e geçmiş oldu. Aynı zamanda bir televizyon efsanesi olan The Simpsons da artık Walt Disney'e ait olacak.

Alt Medya #33

YORUMLAR
Parolamı Unuttum