Respawn CEO'su, Apex Legends Geliştiricileri Adına Özür Diledi

Oyunculara adi dememek lazımmış

Apex Legends'ın geliştiricisi Respawn'ın Iron Crown Collection Event ile ilgili Reddit başlığına katılımı ve bu başlıkta aralarında baş yapımcı Drew McCoy'un da bulunduğu bazı Respawn geliştiricilerinin toksik oyuncuları 'adi', 'aşağılık' gibi kavramlarla tanımlamaları oyuncuların ciddi tepkisini çekmişti. McCoy'un kullandığı kelimeler tam olarak ass-hats ve dicks, ama bunlar da aşağı yukarı bahsettiğim anlamlara geliyor dilimizde.

McCoy "oyuncuların geliştiricilere karşı tamamen adi olmadıkları zamanları hatırlayacak kadar uzun süredir bu sektördeyim" demiş. Ardından bir oyuncunun geliştiricilere "para peşindeki şerefsizler" demesi üzerine "hey bakın, işte o bahsettiğim aşağılık elemanı buldum." diyen McCoy, sonrasındaysa "sanırım teknik olarak oyunculara aşağılık demiş oldum" şeklinde devam etmişti.


Respawn Entertainment CEO'su Vince Zampella bu gelişmeler üzerine bir özür mesajı yayınladı ve geliştirici ekibin karşılaştığı tehditlere ve hakaretlere rağmen oyunculara örnek olmaları gerektiğini ve gelecekte bunu daha iyi yapacaklarını söyledi.

"Bizimkilerden bazıları yorumlarıyla çizgiyi aştılar ve biz Respawn'ın bu şekilde temsil edilmesini istemiyoruz. Bundan alınan tüm oyunculardan özür diliyorum. Ben daima Respawn ekibimin arkasındayım ve kendilerine yöneltilen, ölüm tehditlerinden ailelerini ve sevdiklerini hedef alan yorumlara kadar toksik ve aşağılayıcı cümlelere karşı konuştuklarında da kendilerini destekliyorum. Ancak bunu yaparken önlemeye çalıştığımız şeyin aynısını kendimiz yapmamalıyız"

Yine de bu tür yorumlardan sadece toksik oyuncuların alınabileceğini düşünüyorum ben, sürekli hakaret edilen herkes bir noktada kendini tutamayıp patlayabilir. Yine de Respawn CEO'sunun durumdan gereksiz olarak alınanların da gönlünü almaya çalışması hoş bir hareket tabii.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum