Respawn Entertainment, Yeni bir IP Üzerinde Çalışıyor

Bu yeni IP de ne ola ki?

Respawn Entertainment, hakkı sonradan teslim edilen firmalardan oldu desek herhalde yanlış olmaz. Titanfall 2, gayet güzel bir oyundu ama bugün halen anlam veremediğim bir pazarlama politikasıyla Battlefield ile aynı dönemde çıkarıldı ve bir anlamda onun gölgesinde kaldı. Neyse ki sonradan sonraya kıymeti daha iyi anlaşıldı.

Ama Respawn sadece Titanfall 2 ile yetinmedi tabii, 2019 yılında Apex Legends ile gerçekten sürpriz denilebilecek bir işe imza attılar. Bitti mi, tabii ki bitmedi :) Bir de bunun üzerine yine 2019’un son aylarında Star Wars Jedi Fallen Order gibi gayet başarılı bir oyun çıkardılar, hem EA’in Star Wars oyunlarındaki kara bahtını tersine çevirmeyi başardılar hem de adamakıllı bir Star Wars oyunu bekleyen oyuncuları memnun ettiler. Zaten bunun üzerine EA, Respawn tarafından Jedi: Fallen Order için bir devam oyunu yapılabileceğini açıkladı. Sizin anlayacağınız, firma için son yıllarda işler epey yolunda gidiyor. Şimdi de yeni bir IP için kolları sıvamışlar.

Firmanın internet sitesinde yer alan yeni bir iş ilanında, “yepyeni bir IP geliştirmek için oluşturulan küçük bir ekip” ifadesine yer verilmiş. Dolayısıyla, halihazırda üzerinde çalıştıkları projeler haricinde yeni bir oyuna başladıkları (veya başlayacakları) sonucu çıkıyor. İlanda dikkat çekebilecek bir diğer ifade de “sonsuza dek sürecek bir macerayı mümkün kılan yeni, pratik teknolojiler” ifadesi. Burada “sonsuza dek” ile ne kast ediliyor, bilemiyorum. Acaba yeni bir servis oyunu mu geliyor, ne dersiniz? Açıkçası benim gönlüm tek kişilik senaryoya sahip oyunlardan yana.

Apex Legends ve Jedi Fallen Order örnekleri firmanın aynı anda farklı türde iki oyun üzerinde çalışabildiğini ve her ikisinde de başarılı olabileceğini gösterdi. Umuyorum bundan sonraki süreçte de bir aksilik yaşamazlar ve bu yeni IP ile uğraşırken Jedi Fallen Order 2’yi es geçmezler. Hatta üzerine bir de yeni Titanfall oyunu gelirse hayır demeyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum