Return to Monkey Island'dan Yepyeni Görseller Geldi!

Yeni tarzını nasıl buldunuz?

Beni son zamanların en çok heyecanlandıran oyun haberi geçtiğimiz hafta Ron Gilbert'tan geldi ve efsane Monkey Island serisinin yeni oyunu Return to Monkey Island'ın geliştirilmekte olduğunu öğrendik. Projenin başında Ron Gilbert ve Dave Grossman ikilisi bulunuyor.

Dave Grossman The Secret of Monkey Island ve Monkey Island 2: LeChuck's Revenge'ı Ron Gilbert ve Tim Schafer ile birlikte yazan ve programlayan isim. Ayrıca Day of the Tentacle'ın da eş tasarımcılarından.

Ron Gilbert ise S.C.U.M.M. ismiyle bildiğimiz ve bir çok LucasArts adventure oyununda kullanılan teknolojinin yaratıcısı. Aynı zamanda The Secret of Monkey Islandve Monkey Island 2: LeChuck's Revenge'in de yaratıcısı, yönetmeni ve tasarımcısı.

İkili adventuregamers sitesine verdikleri röportajda oyunun görsel tarzı hakkında da konuşmuş ve modern bir oyunda piksel çizimler kullanmak istemediklerini söylemişler. Çok doğru bir tespit aslında, çünkü zaten ilk iki Monkey Island sonrasında grafikler zaten evrim geçirmişti. Üstelik ilk iki oyunun Special Edition versiyonları da daha modern grafiklerle günümüze taşınmıştı.

Oyunun görsel tarzı hakkında ilk ipucunu fragmanı izleyince almıştık ama şimdi oyundan çeşitli görselleri de görebiliyoruz:

Şahsen ben eski toprak bir adventure hastası olarak bu yeni tarza bayıldım ve Guybrush'ın nasıl görüneceğini de acayip merak ediyorum. Oyunun sanat yönetmeni LittleBigPlanet ve Double Fine'ın Knights and Bikes oyunlarında da görev yapmış olan Rex Crowle.

YORUMLAR
kulunc
15 Nisan 2022 18:12

nefis. buram buram grim fandango

Parolamı Unuttum