Return to Monkey Island'ın Tarzına Gelen Eleştiriler Ron Gilbert'ı Küstürdü

Çöp takımı iş başında

Geçen gün Return to Monkey Island'ın ilk oynanış fragmanı yayımlandı ve böylece daha önce ekran görüntüleriyle fikir sahibi olduğumuz çizim tarzını çok daha detaylı biçimde görmüş olduk. Bu yepyeni bir Monkey Island oyunu, üstelik serinin yaratıcılarının elinden gelecek olan bir Monkey Island oyunu. Yapıcı eleştiriler yapanlar bir tarafa, ama sırf çizim tarzı ilk iki oyundan (ve diğerlerinden) çok daha farklı diye yorumlarda Ron Gilbert'a nefret kusanlar usta ismi küstürdü.

Gilbert oyunla ilgili gelişmeleri Grumpy Gamer web sayfasından paylaşıyordu. Dün yazdığı mesajda bundan sonra Return to Monkey Island hakkında başka bir şey yazmayacağını, bunun da sebebinin kişisel saldırı seviyesindeki yorumlar olduğunu açıkladı.

Olumsuz yorumların kendisine artık fazla geldiğini, bu yüzden yorum sistemi kapatıp oyun hakkında paylaşım yapmayacağını açıkladı Gilbert. Şu anda site offline durumda.

Grumpy Gamer benim yıllardır büyük bir beğeniyle takip ettiğim bir kişisel blog, Gilbert'ın oyun geliştiricilerine ders niteliğinde çok sayıda mesajı, kendini eleştirdiği yazılar, bir adventure oyunu geliştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair öğütler, eğlenceli mesajlar içeriyordu sitesi. Ancak Return to Monkey Island'dan sonra yeni kullanıcı sayısında artış oldu ve bu kullanıcıların çoğu da her tarafa olumsuz yorum bırakan cinstendi.

"Yorumları kapatıyorum. Bazıları acımasızca davranıyor ve sürekli kişisel saldırı yorumları silmek zorunda kalıyorum. Bu harika bir oyun ve ekipteki herkes de bu işle gurur duyuyor. İster oynayın, ister oynamayın ama bunu diğerleri için mahvetmeyin. Artık oyun hakkında mesaj yazmayacağım. Paylaşım yapma zevkimi elimden aldılar." diyor Gilbert.

Aşağıda söz konusu yorumlardan birkaç örnek görebilirsiniz:

Return to Monkey Island'ın sanat yönetmenliğini LittleBigPlanet, Tearaway, Knights and Bikes gibi oyunların tasarımcılarından Rex Crowle üstleniyor.

Return to Monkey Island'ın farklı bir görsel stile sahip olması kötü bir şey değil. İlk iki oyundan sonra seri zamana da ayak uydurarak zaten hep farklı görsel stillere sahip olmuştu. İlk başta Curse de yadırgandı, Escape de yadırgandı, Tales de yadırgandı. Üstelik oyunun görsel stili de bence hiç fena değil. Bunca yıldır yeni bir Monkey Island oyunu bekledikten sonra gerek Ron Gilbert'ın, gerek Dave Grossman'ın, gerek Dominic Armato'nun heveslerini kaçırmak için bir taraflarını yırtanlara ise diyecek bir şey yok gerçekten.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum