Rick And Morty'cilere Kötü Haber - 4. Sezon Gelmeyebilir!

Wubba Lubba dub-dub

Son yılların (bence) en harika, en yaratıcı, en müthiş, en geek çizgi dizisi Rick and Morty'nin yaratıcısı Dan Harmon'dan kötü haber geldi: Rick and Morty'nin dördüncü sezonu gelmeyebilir.

Dizinin dördüncü sezon onayını alması neden bu kadar gecikti diye merak etmeye başlamıştık aslında. Adult Swim kanalı bir türlü dördüncü sezonla ilgili açıklama yapmıyordu. 2013 yılında gösterilmeye başlayan ve git gide daha büyük bir hit haline gelen bu bilimkurgu çizgi dizisinin 3. sezonu 2017'nin Ekim ayında sonlanmıştı ve sonrasında da yeni sezonla ilgili hiçbir haber alamamıştık.

Dan Harmon bu üzücü açıklamayı Twitter'da bir takipçisinin kendisini yeni sezonu yazmayı bitirmediği için 'tembel bir alkolik' olmakla suçlaması üzerine yaptı. Hatta takipçinin yazdığı şey tam olarak şu: "boşa zaman harcamayı bırak da yeni R&M sezonunu yazmayı bitir, seni tembel alkolik"

Harmon "bir yandan alkolizmle boğuşurken kanalın sipariş etmediği bir diziyi yazmak zor olabilir" diye yine kendine has esprili bir dille cevap yazmış. Zaten üçüncü sezonun bitişinin ardından dizinin eski yazarlarından biri de hiç kimsenin sonraki sezon üzerinde çalışmadığını ve dizinin geleceğinin belirsiz olduğunu söylemişti. Yine de bu kadar kaliteli bir dizinin daha uzun yıllar bizimle olacağını umduğumuz için aklımıza kötü bir şey getirmemeye çalışmıştık aslında. Harmon'un açıklamasından Adult Swim kanalının yeni sezon için sipariş vermediğini ve bu yüzden de dizi üzerinde çalışılmadığını öğrenmiş oluyoruz.

Ne yalan söyleyeyim, bu dizinin büyük bir hayranı olarak Rick and Morty iptal edilirse gerçekten de çok üzülürüm. Bu tür orijinal fikirlerle ne yazık ki çok sık karşılaşmıyoruz ve bu duruma karşı söylenebilecek en uygun şey de sanırım wubba lubba dub-dub olur. Tabi ki Kuş Adam dilindeki anlamıyla...

Adult Swim kanalı popüler dizilerini öyle aceleyle her sene yayınlayan kanallardan biri değil. Rick and Morty'nin de Adult Swim'in en büyük hitlerinden ve gerçek bir pop kültür fenomeni olduğunu düşünürsek Rick and Morty'nin er ya da geç döneceğine inanmak istiyorum. Belki gelecek sene değil, ondan sonraki sene olur. Ama Rick öyle kolay pes eden biri değil sonuçta.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum