Rime'ın İlk 27 Dakikalık Oynanış Videosu

Muazzam güzellikte bir ada, sessiz bir kahraman...

 Tequila Works'ün geliştirdiği Rime'ın ilk oynanış videosu çıktı. 27 dakikalık bu videoda oyun hakkında bir hayli fikir sahibi olabiliyoruz. 

IGN First köşesinde kendisine yer bulan bu harika oyun macera/puzzle janrasında diyebiliriz. Oyunun görsel olarak kendine has çok hoş ve sıcak bir havası var.

Denizde sürüklenip kendini bu muhteşem adada bulan ana kahramanımızın buradaki bulmacaları çözmesini ve maceradan maceraya koşmasını oynuyoruz. Zaman zaman mistik ve büyülü bir tilki de hem dostumuz hem de yardımcımız oluyor. Oyun açık dünya olmasına rağmen çevre ile etkileşim kısıtlı ve biraz linear(düz) bir gidişatı var. Rime, yapısı itibari ile bizi sürekli ilerlemeye itiyor, tabii adanın güzelliklerine hayran kalmak için durduğumuz zamanlar hariç. Oyunun bana göre güzel yanlarından biri de içerisinde diyalog ya da monolog olmaması. Karakterimiz en fazla "hey" ve "ha" gibi sesler çıkarıyor. Müzik seçimleri de en az görseller kadar harika ve bu müthiş atmosferi kusursuz bir şekilde destekliyor.

rime-tilki

Oyunda hiçbir şekilde çatışma mekaniği bulunmuyor, en azından ilk 27 dakikasında yok ve umarım geri kalanında da yoktur. Özellikle çocuk sahibi oyuncular için birlikte zaman geçirmelik, sakin ve eğlenceli bir yapım gibi gözüküyor.

İlk başta PlayStation 4'e özel olarak hazırlanan Rime'ın mayıs ayında PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için çıkması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum